AcasăNewsBucureştiul, acoperit de nămeţi! Cum explică prefectul Capitalei că utilajele n-au ieşit...

Bucureştiul, acoperit de nămeţi! Cum explică prefectul Capitalei că utilajele n-au ieşit pe străzi, la deszăpezire

zapada

Iarna s-a întors în forţă în România! Noaptea trecută a nins abundent în Capitală și mai multe zone din România, iar traficul a fost paralizat. Şi sâmbătă dimineaţă ninge abundent în partea de sud a țării și în București.

Potrivit meteorologilor, va continua să ningă și în următoarele ore. Spre deosebire de ieri, temperaturile scad foarte mult și vom avea minime cu minus.

În Bucureşti, se circulă în condiţii de iarnă!

În București nu sunt drumuri blocate, se circulă în condiţii de iarnă, chiar dacă utilajele n-au intervenit încă pe străzi. Prefectul Capitalei Rareș Hopincă spune că după ce ninsoarea se va opri, utilajele de deszăpezire vor interveni pe toate străzile principale, dar și pe cele secundare.

Încă ninge viscolit și ninge destul de tare, ceea ce înseamnă că utilajele de salubrizare vor interveni pe străzile principale și pe aleile secundare în perioada următoare, adică după ce se oprește ninsoarea.

Se circulă în condiții de iarnă în toată Capitala. Nu putem vorbi de drumuri blocate, dar toți conducătorii auto trebuie să știe că nu ar trebui să se hazardeze, să nu iasă dacă nu au cauciucuri. Asta e pentru propria siguranță.

Altfel, în această noapte s-a intervenit pentru urgență zero, asta înseamnă combaterea poleiului în zonele cu rampe și pasaje, urmând că deszăpezirea să se facă imediat după ce căderile de zăpadă se opresc, adică după raportările meteorologilor în 1-2 ore”, a spus prefectul la Digi24.

Accident lângă Bucureşti

Două mașini s-au ciocnit pe DN 2 București – Urziceni, în afara localității Șindrilița. 5 persoane au primit îngrijiri medicale.

Blocaj este și pe autosstrada București-Pitești, pe sensul de intrare în Capitală. Un tir a derapat la kilometrul 17. Ninge în mai multe zone din țară și se circulă în condiții de iarnă.

Probleme în trafic au fost inevitabile. Astfel că în județul Suceava, un TIR a derapat și a intrat în gardul unei locuințe, iar pe un drum județean din Cluj, un autocar cu 20 de pasageri a ieșit de pe carosabil.

Cum va fi vremea sâmbătă

Vremea va continua să se răcească în cea mai mare parte a tarii, accentuat în sud şi în sud-est. În Oltenia, Muntenia şi Dobrogea va continua sa ninga, dar în general slab cantitativ.

Vântul va avea intensificari în regiunile extracarpatice şi pe crestele montane, trecator viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 5 grade, cu cele mai ridicate valori în Banat şi vestul Olteniei.

În Bucureşti, vremea se va răci accentuat, iar temperatura maxima va fi de 1…2 grade. Temporar va ninge, astfel ca grosimea stratului de zapada, va fi în medie de 10 cm, iar vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 40…45 km/h.

„În zilele următoare vor fi temperaturi asemănătoare sau poate cu 1-2 grade mai mult, până miercuri. Apoi de joi vremea pare că întră din nou într-un proces de încălzire și nu e exclus să avem din nou temperaturi de peste 10 grade.

În ceea ce privește minimele negative în general peste minus 5 grade, chiar sub minus 10 grade prin zonele de deal, munte și pe arii restrânse și pe la câmpie”, mai anunţă ANM.

author avatar
Andrei Ștefan
558 afisari

6 COMENTARII

  1. Dacă e cu muncă, mi se pare firesc să nu meargă treaba. Dar ia să fi fost cu furciuni, primii pe țară sunt miticii.

  2. ”Prefectul Capitalei Rareș Hopincă spune că după ce ninsoarea se va opri”
    Nemea prefectu’ , ce te faci daca ninge 3 zile?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger