AcasăNewsBucurestenii vor sa-si aleaga primarii de sector

Bucurestenii vor sa-si aleaga primarii de sector

Cristian Parvulescu si Andrei Chiliman considera ca bucurestenii sunt cei care trebuie sa decida cum va fi administrata Capitala

Doua tururi de scrutin si vot direct pentru alegerea primarilor de sector. Aceasta este vointa bucurestenilor, potrivit unui sondaj dat publicitatii de Pro Democratia.

Cristian Parvulescu si Andrei Chiliman considera ca bucurestenii sunt cei care trebuie sa decida cum va fi administrata Capitala

Cercetarea, realizata de CCSB la comanda Pro Democratia, a fost prezentata, ieri, in cadrul dezbaterii “Democratia la firul ierbii”. Dincolo de problemele la zi ale Capitalei (cainii fara stapan, traficul aglomerat, poluarea etc), bucurestenii, in majoritatea lor, s-au pronuntat pentru mentinerea actualei modalitati de alegere a primarilor de sector prin vot direct precum si pentru organizarea a doua tururi de scrutin.

Chiliman: Mai bine in democratie, decat in afara ei

Totodata, presedintele Pro Democratia, Cristian Parvulescu, a precizat ca studiul a relevat si faptul ca sectoarele 1, 3 si 4 confera cel mai inalt grad de satisfactie cetatenilor in ceea ce priveste solutionarea problemelor cu care acestia se confrunta.  Prezent la dezbatere, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a criticat legea proaspat adoptata in Parlament care prevede alegerea primarilor dintr-un singur tur. „Sunt total impotriva acestui sistem de alegeri. In ceea ce priveste costul, democratia are un cost, trebui sa stim sa-l platim, pentru ca este mult mai important sa ramanem in democratie decat in afara acesteia”, a afirmat Chiliman. Totodata, acesta a explicat ca a insistat pentru organizarea unui referendum pe Legea Capitalei pentru ca, in opinia sa, atunci cand este vorba despre o lege importanta in administratie, trebuie sa se cunoasca, in primul rand, parerea bucurestenilor si dupa aceea cea a politicienilor.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger