AcasăNewsNicușor Dan anunță: prețul gigacaloriei, majorat cu 20%! Noile facturi la întreținere...

Nicușor Dan anunță: prețul gigacaloriei, majorat cu 20%! Noile facturi la întreținere în București

apa-calda-caldura

Bucureștenii ar putea fi nevoiți să scoată  din buzunar cu aproximativ 100 de lei mai mult lunar pentru încălzirea unui apartament cu două camere, urmare a majorării prețului gigacaloriei cu 20%. Primarul Nicușor Dan le cere, însă, locuitorilor capitalei să stea liniștiți – primăria va subvenționa și anul acesta căldura.

Edilul Capitalei susține că majorarea prețului la gigacalorie nu ar trebui să îi sperie pe bucureșteni, deoarece primaria va subvenționa în continuare gigacaloria. Încă nu se știe cât din prețul majorat va fi suportat de locuitori.

Peste o săptămână o să avem prețul stabilit de ANRE

Nicușor Dan a arătat că, în momentul de față, raportul, fără TVA,  este cam jumătate-jumătate: 206 lei producția și 220 lei transportul. Iar în ceea ce privește prețul plătit de bucureșteni, cu tot cu TVA, acesta ajunge la 164 de lei pe gigacalorie, în momentul de față, pentru că 330 de lei sunt plătiți de primărie.

Bucureștenii, rugați să aibă răbdare

”Peste o săptămână o sa avem și prețul stabilit de ANRE pentru producție și prețul pentru transport. În momentul de față raportul este cam… fără TVA, 206 (lei/gigacalorie, n.r.) producție și 220 transport, deci cam jumătate jumătate. Iar în ceea ce privește prețul, de data aceasta cu tot cu TVA este 164 plătit de bucureșteni și 330 de lei plătiți de primărie.

Al doilea, o să fie puțin mai bine decât iarna precedentă, pentru că s-au făcut niște lucrări de reparații  în acest an, și al treilea lucru: să aibă răbdare pentru că o să rezolvăm problema asta”, a transmis Nicușor Dan bucureștenilor.

author avatar
Alina Costache
454 afisari

2 COMENTARII

  1. Între timp, bucureșteanul plătește doar declarațiile nesimțitului; o mare parte din oraș a avut 1 zi apă caldă și caloriferele sunt reci (cu temperaturi spre sau sub 0 grade). Felicitări și muițumiri votanților PNDL, USR+, mari consumatori de Proștiișicâstigi și UM24TV!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger