AcasăNewsBucureștenii fac coadă la vaccinare! Sunt zeci de mașini la primul centru...

Bucureștenii fac coadă la vaccinare! Sunt zeci de mașini la primul centru drive-through din Capitală (FOTO)

vaccinareBucureștenii fac coadă la vaccinare! Sunt zeci de mașini la primul centru drive-through din Capitală (FOTO)

S-a creat aglomerație la centrul drive-thru din Piața Constituției încă de la primele ore ale dimineții. Zeci de mașini stau la coadă în prima zi de funcționare a centrului de vaccinare anti-COVID.

Pasagerii nu sunt nevoiți să coboare din mașini pentru a se vaccina împotriva coronavirusului și nici să își facă programare prealabilă, ci au nevoie doar de actul de identitate, astfel că procedura medicală devine mai rapidă și mai atractivă.

Centrul s-a deschis la ora 8.00, dar oamenii s-au strâns cu mult timp înainte de deschiderea acestuia. În prezent, sunt zeci de mașini care așteaptă la coadă. Așadar, interesul bucureștenilor pentru a se imuniza este crescut.

„Am mers totul foarte repede. Am venit, am dat buletinul și s-a rezolvat în 10 minute. E foarte bine că s-a dat drumul și la noi (la vaccinarea drive-thru – n.r.). Mă simt foarte bine. Vaccinarea este singura noastră șansă să scăpăm odată de pandemie”, a afirmat un bucureșetean proaspăt vaccinat, potrivit Realitatea Plus.

Centrul va funcţiona în Piaţa Constituţiei până în 12 septembrie

Primul centru de vaccinare de tip drive-through din Bucureşti s-a deschis, joi, în Piaţa Constituţiei, și are patru fluxuri. Va funcţiona zilnic, în intervalul orar 08.00-20.00, până la 12 septembrie. În acest centru se va administra serul produs de Pfizer.

„Centrele de tip drive-through sunt destinate marilor oraşe, iar amplasarea lor se realizează în zone care să permită accesul facil al persoanelor cu mijloace auto de deplasare. În centrul de vaccinare drive-through, persoanele care doresc să imunizeze se pot prezenta doar cu actul de identitate şi chestionarul de triaj care poate fi completat anterior prezentării la vaccinare. Documentul poate fi accesat pe site-ul RoVaccinare, la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/. Vaccinarea se realizează fără programare în Platforma RoVaccinare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare”, a transmis Comitetul de coordonare a vaccinării.

Cei care își doresc să se vaccineze nu trebuie să se programeze în platforma de vaccinare, fiind necesar doar buletinul pentru a se imuniza. De imunizare se va ocupa și șeful Campaniei Naționale de Vaccinare Anti-Covid, medicul militar Valeriu Gheorghiță.

Ce trebuie să știe cei care se prezintă la centrul de vaccinare drive-thru

➢ Agenţii de îndrumare a traficului asigură fluidizarea accesului către zona de triaj, vaccinare şi supraveghere post vaccinare;

➢ La punctul de triaj medical se aplică procedurile şi instrucţiunile în vigoare referitoare la triajul persoanelor; medicul verifică chestionarul sau asistă completarea acestuia, după caz, şi validează criteriile medicale pentru vaccinare;

➢ Vaccinarea se efectuează persoanelor aflate în mijlocul de transport, fără a fi necesară părăsirea autovehiculul sau a spaţiului special amenajat după caz;

➢ După vaccinare, agenţii de îndrumare indică traseul către zona de supraveghere post vaccinare;

➢ Zona de supraveghere post-vaccinare este asigurată de personal medical (medic şi asistenţi) sau personal auxiliar instruit pentru identificarea persoanelor care au nevoie de asistenţă medicală pe perioada de supraveghere;

➢ În perioada de supraveghere, se emite adeverinţa de vaccinare iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua cea de a doua doză;

➢ În funcţie de tipul vaccinului distribuit, pentru completarea schemei de vaccinare, se asigură accesul persoanelor pentru efectuarea rapelului, conform intervalului dintre cele două doze, respectând capacitatea de vaccinare a centrului;

➢ După începerea administrării dozei de rapel la persoanele vaccinate iniţial, se mai pot primi suplimentar persoane pentru vaccinarea cu doza I, în limita capacităţii de vaccinare a centrului, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

author avatar
Andreea Vlad
264 afisari

6 COMENTARII

  1. Si cu aia carora li s-a facut rau la volan dupa vaccin si au intrat cu masina in gard cum ramane?

  2. Vitele vor sa mearga in concedii afara ca doar pentru asta traiesc.Sa se indoape cu mancare cancerigena si sa umble ca niste oi capii aglomerand soselele.O natie de cretini comandata de televizor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger