AcasăNewsBucureștenii din Sectorul 5 care au plătit pentru apă caldă și căldură...

Bucureștenii din Sectorul 5 care au plătit pentru apă caldă și căldură dar nu au avut, sfătuiți de primărie să-și ceară banii înapoi

calduraBucureștenii din Sectorul 5 care au plătit pentru apă caldă și căldură dar nu au avut, sfătuiți de primărie să-și ceară banii înapoi

Primăria Sectorului 5 îi sfătuiește pe locuitorii din zonele Rahova, Ferentari, Sebastian, 13 Septembrie dar și alte zone, care nu au avut apă caldă și căldură înainte de sărbători, să solicite restituirea sumelor încasate de Compania Municipală Termoenergetica București, potrivit unei postări de pe Facebook.

Instituția a publicat și pașii pe care trebuie să-i facă cetățenii din sector care vor să își recupereze banii dați pentru servicii inexistente.

Locuitorii din sectorul 5, sfătuiți să facă sesizare

Astfel, bucureștenii sunt sfătuiți să facă o poză la contorul de la bloc în care să se vadă temperatura apei calde și a agentului termic. Ulterior, poza trebuie trimisă la adresa: office@cmteb.ro, alături de o sesizare prin care să se solicite compensarea facturii.

„Operatorul va fi obligat să restituie sumele de bani plătite de cetățeni pentru că nu a furnizat agent termic la standardele din contract. Baza legală pentru acest demers se află în contractul încheiat între Asociațiile de Proprietari și Termoenergetica, respectiv art.6, alin.7, lit.b, art.7, alin. 3.”, arată Primăria Sectorului 5.

Sute de blocuri și instituții din Sectorul 5 au fost lăsate fără apă caldă și căldură. În plină iarnă, oamenii s-au trezit că din din cauza unei avarii la o rețea termică primară nu au mai avut nici căldură în calorifere, nici apă caldă la robinete.

Gigacaloria, majorată la 350 de lei

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat în luna noiembrie că bucureștenii vor plăti în această iarnă 350 de lei pentru gigacalorie, dar și că subvenția achitată de primărie va crește de la 550 la 800 de lei pe gigacalorie.

Potrivit primarului, prețul de producție a crescut cu 255, ajungând la 1.150 de lei pe gigacalorie.

„Pe angajamentul nostru de a păstra prețul pentru populație de 350 de lei gicacaloria, din acești 1.150 de lei, cetățenii bucureșteni vor plăti 350 și primăria 800 în lunile care urmează. Prețul cu care noi funcționăm încă din martie 2021 o să funcționeze și în această iarnă. Subvenția pentru termie, care era în jur de 550 de lei, o să ajungă 800 de lei”, a explicat primarul general, potrivit G4Media.

author avatar
Andreea Vlad
335 afisari

6 COMENTARII

  1. Nicusoare ,daca vine apa rece s ie contorizata ca si caldura sau apa calda ,deci nu e conducta sparta e ca molecula la savantul ala de la elcen nu existsa si voi toti sunteti infractori pe care va suporta oamenii sa vedem pana cand?Voi nu subventionati nimic,voi nu dati nici pt pretul ala servicii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger