AcasăNewsBucureștenii din sectorul 1 dârdâie de frig în apartamente. Primărița ridică din...

Bucureștenii din sectorul 1 dârdâie de frig în apartamente. Primărița ridică din umeri

clotilde armandClotilde Armand, față-n față cu procurorii. Ce acuzații i se aduc primarului Sectorului 1: „Gata! M-au prins...”

Ne aflăm în plină iarnă și, deși temperaturile sunt anormal de mari pentru această perioadă, mii de bucureșteni stau în frig în propriile case.

Circa 10.000 de oameni au stat fără căldură şi apă caldă în sectorul 1. Primăria transmite că nu ştia că oamenii nu au căldură, se arată într-un răspuns al instituţiei, potrivit Antena 3.

În plină pandemie, Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, a încheiat două contracte de aproape 30.000 de euro, atribuite prin cumpărare directă, pentru a închiria şi pune în funcţiune un boiler pe motorină destinat alimentării cu apă caldă şi căldură a locuitorilor din cartierul Aviaţiei.

Se pare însă că acest dispozitiv nu a fost pornit niciodată, iar oamenii din cartierul Aviației au stat de mai bine de o lună în frig. Primăria Sectorului 1 se scuză şi spune că nu a fost atenţionată de cei de la Termoenergetica de faptul că oamenii de acolo nu ar avea apă caldă şi căldură, însă acest lucru se putea afla la o singură căutare pe site-ul distribuitorului de agent termic.

Cartier din Sectorul 1, încălzit cu un boiler

Contractul de închiriere al boilerului are o valoare de 94.000 lei, în vreme ce acela de punere în funcțiune la 42.000 lei. Ambele au fost semnate cu Aggreko South East Europe SRL, o firmă cu sediul în satul Ştefăneştii de Jos, conform Profit.ro.

Încă din septembrie, Primăria Sectorului 1 a anunţat că Termoenergetica va asigura lucrările necesare pentru conectarea echipamentelor specializate la rețeaua de termoficare din punctele termice, astfel încât să nu se producă disfuncționalități în asigurarea serviciului public și va asigura manevrele necesare pornirii/opririi agentului termic din rețeaua de termoficare pentru asigurarea funcționării echipamentelor specializate care să asigure parametrii necesari alimentării cu agent termic, conform diagramei de reglaj.

author avatar
Andreea Vlad
1.185 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger