AcasăNewsBucăți dintr-o dronă găsite pe teritoriul României? Ministrul Apărării: „Confirm că în...

Bucăți dintr-o dronă găsite pe teritoriul României? Ministrul Apărării: „Confirm că în această zonă s-au găsit…”

sursa foto: Facebook/Angel Tîlvăr

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, se află, miercuri, în județul Tulcea, în localitatea Plauru. Acolo unde ar fi fost găsite resturi ce ar putea proveni de la o dronă rusească.

Potrivit primelor informaţii, mai multe bucăţi dintr-o dronă folosită de Rusia pentru atacurile asupra unor ţinte din Ucraina au fost găsite în România, conform Antena 3.

Ce spune ministrul Apărării

Ministrul a mers personal în județul Tulcea. La fața locului au ajuns și echipe ale MApN.
Angel Tîlvăr a făcut și câteva declarații, de la fața locului. Și a confirmat că în zonă au fost găsite bucăți care ar putea fi dintr-o dronă. „S-a văzut că într-un interval destul de redus din punct de vedere temporal au fost o serie de atacuri pe care Rusia le-a făcut împotriva facilităţilor portuare şi a depozitelor ucrainene, motiv pentru care cred că este important să întărim măsurile de vigilenţă. Vom avea mai multe puncte de observaţie, mai multe patrule. În acelaşi timp, echipamentele pe care le folosim, care din punct de vedere tehnic pot acoperi zona, rămân în continuare funcționale și într-o fază de precauție și de atenție crescută.

Pentru că noi am acoperit o zonă foarte mare, inclusiv zona despre care au fost discuții în spațiu public și confirm că în această zonă s-au găsit bucăți care pot fi de dronă”, a declarat pentru postul TV amintit, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, citat de antena3.ro.

Șeful MApN a mai anunțat că va merge și la chilia și la Galați. „O să merg la Chilia, am fost aici la Plauru, sunt însoțit și de prefectul județului, am vorbit și cu primarul de aici și apoi o să merg la Galaţi, pentru că și Galaţiul, chiar dacă este la o distanță destul de mare de Reni, cred că este un oraș cu autoritățile pe care trebuie să discutăm din nou pentru a-i asigura de faptul că ne dorim ca România viața să se desfășoare normal, iar contribuția pe care ne-o putem aduce la asta este una pe care ne-o asumăm”, a mai spus ministrul Apărării.

Iohannis, în 5 septembrie: Nu a existat nicio piesă și nicio dronă, și nicio altă parte al vreunui dispozitiv care a ajuns în România

În urmă cu doar o zi, președintele fusese întrebat pe acest subiect, în contextul în care au existat îngrijorări după declarații făcute de către oficiali ucraineni cu privire la faptul că drone rusești au căzut și au explodat chiar pe teritoriul României, informație dezmințită de Ministerul Apărării.

„Pot să vă spun că nu a existat nicio piesă și nicio dronă, și nicio altă parte al vreunui dispozitiv care a ajuns în România. Noi avem control total asupra spațiului nostru național. Am verificat absolut tot și pot să liniștesc populația. Nu a existat nimic ce a ajuns în România. Însă da, suntem îngrijorați, fiindcă aceste atacuri au loc la o distanță foarte mică de granița românească. Am avut, chiar astăzi mi-a spus domnul ministru al Apărării, atacuri care au fost verificate la 800 de metri de granița noastră, deci foarte, foarte aproape. Suntem însă alerți, suntem atenți și suntem în cadrul NATO foarte bine apărați. Pot să spun ce am mai spus: România beneficiază de garanții de securitate extrem de puternice, cele mai puternice din toată istoria noastră”, a declarat Klaus Iohannis, în 5 septembrie, răspunzând întrebărilor presei.

Mai mult, că amintim că luni, 4 septembrie, ministrul Angel Tîlvăr, postase următorul mesaj pe pagina de Facebook: „Infirm în mod categoric informațiile apărute în spațiul public cu privire la o așa-zisă situație apărută în cursul nopții de 3 spre 4 septembrie, în care drone rusești ar fi căzut pe teritoriul național al României.

Structurile cu responsabilități ale MApN au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești executate cu drone, atât în cursul nopții trecute, cât și sâmbătă spre duminică, asupra infrastructurii portului Reni.

În niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României.
Ministerul Apărării Naționale a luat măsuri de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian și contribuie la consolidarea posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, conform planurilor naționale și aliate.

Atacurile Federației Ruse îndreptate împotriva obiectivelor și infrastructurii civile din Ucraina sunt nejustificate și în profundă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar”.

author avatar
Andrei Coman
795 afisari

50 COMENTARII

  1. CA SA II FACETI PE PLAC NAZI KULEBA – CAND O SA PICE PE ANTICORUPTIE, O SA VA CADA DINTII LA CE AVERE A STRANS CU RAZBELUL, DA?!.. ATI FACUT PE PLAC DROGANGIILOR..CE MANA CEREASCA PENTRU BANDITII DE POLITICIENI SA INCEAPA UN RAZBOI ROMANIA? CE 2-5% INARMARE?! TOTUL VA FI O AFACERE, CA LUPTAM CU RUSII! O SA VA TRIMITETI COPIII LA RAZBOI ?! NU CIOLACU ISI VA AVEA FIUL PE FRONT. NICI TALVAR, NICI DAN VOICULESCU SI RAMOLITII LUI. EI VOR FACE BANI SI VOI VETI PRIMI SICRIE!!! CATA PROSTIE PE ROMANI!! VA SCUIPA UCRAINIENII? VA JEFUIESC TARA? VA IMPING LA RUINA? MUCLES, IDIOTILOR! V-A LOVIT DRONA CU COCAINA, DE SUNTETI ASA DORNICI DE RAZBOI PE CAPUL COPIILOR VOSTRI? TREZITI-VA DIN BETIE SAU DIN PROSTIE! POPORUL NU CASTIGA NIMIC, DECAT RUINA SI SICRIE!!

      • Sa înțelegi ,ca tu ești pregătit să mergi la luptă din spatele tastei ,dacă au aruncat ucrainienii acele rămășițe , în disperare sunt capabili de orice

  2. sa si l bage in …koor Marcelino pe idiotul asta, numai trogloditi, din ce in ce mai multi….ne cam jucam cu koorul gol pe langa ……sculata…..

  3. gata, cenzurati baieti???? ma doare fix in …pix ca nu mai comentez,dar ideile ,principiile, convingerile,, nu mi le puteti schimba deoarece imi permit sa gandesc liber si sa ma exprim liber , cu orice risc,TROGLODITILOR…..

    • au introdus un admin din cauza abuzurilor unor cretini care tot spamau pe aici. dac iti exprimi ideile in mod civilizat nu cred ca ti le cenzureaza nimeni chiar daca sunt contrare.

      • da , dar se exagereaza , s-a trecut de la o extrema la alta , de la pornografie si obscenitati nu mai poti sa spui cuiva ca-i prost de parca toti sint frumosi si destepti

        • asta e, abuzurile genereaza abuzuri. drept urmare va trebui sa gasesti o solutue fina si inteligenta ca sa-l faci pe ala prost! intr-un fel e bine EVOLUAM!

  4. si daca s-au gasit ce ? au omorat o gaina ceva , sau ce atita panarama pentru ceva ruginit si nici nu se stie bine ce ?

  5. ucrainienii trag împrăștiat in toate directiile cu artileria antiaeriana dupa dronele rusilor. e ca la nebuni si nici nu nimeresc vreuna.
    cate proiectile ucrainiene au cazut pe teritoriul romanesc pana acum?
    pe de alta parte, drone maritime ale ucrainienilor, cu sprijin american au plecat si din zona odesa si de pe dunare si au lovit „podul lui putin” si obiective militare rusesti din crimea.
    apoi nave straine descarca armament la greu prin porturile dunarene pentru ucraina. autoritatile romane stiu si accepta desi au fost avertizate de rusi de mai multe ori.
    aceste lovituri de la rusi sunt doar consecinte ale comportamentului parsiv ale ucrainienilor sub steag american.
    pe de alta parte, razboiul acesta nu este treaba românilor, iar daca liderii politici de la bucuresti vor avea tupeul sa ne impinga la razboi… nu este exclus sa fie mancati de vii la propriu de catre români.
    deja gluma cu ucraina s-a îngroșat prea mult, deja este destul si cu figuratia covid.
    se umple paharul! iar prin țară se vede treaba asta in multe zone.

  6. Baieti, voi de la conducerile armatei si statului, vedeti ca aici, in treburi de astea , nu merge cu protocolul si superficialitatea ! Ar cam trebui sa plecati acasa ! Dar… lasa ba ca vedem noi, merge si asa ! Mare este gradina lui Dumnezeu ! Aseara antenistii 3 faceau spume la gura criticind reprezentantii U. care spuneau deci un adevar ! Cite si mai cite ! Incompetenta la absolut toate nivelurile !

    • cand au tras cu rachete ucrainiene in polonia, ce spuneau reprezentanții ucrainei?
      ne-am saturat de reprezentantii mincinosi ai ucrainei pana peste cap, ne-am saturat de minciunile lui zelenski!
      cand au adancit dunarea, alte minciuni!
      garanteaza cineva ca mincinosii astia de ucrainieni nu dau ei cu drone peste granita noastra? ca sa arunce astfel vina pe rusi si cautand sa ne bage pe noi in belea.
      adevarul este ca ofensiva si mega contraofensiva lui zelenski s-a fasait, putin cel bolnav nici de cancer n-a murit si este sanatos tun, iar ucrainienii cu mercenarii lor occidentali sunt macelariti mai nou cu adaptatele FOAB 500 si 1500 ghidate de la peste 50 km.
      romanii au fost vanduti si de americani si de rusi si de nemti, asa pe rand si dezmembrati si basarabia rupta.
      ne este SUFICIENT!!! SI DESTUL!!!
      NE ESTE PREA BINE ASA CUM ESTE, SI NU VREM SA FIM AMESTECATI IN MACELUL UCRAINIAN, IN EXCROCHERIA SANGEROASA DINTRE SUA SI RUSIA PANA LA ULTIMUL UCRAINIAN, asa cum doreste zelenski macelarul consiliat de trotinetistii coorcoobeisti.

    • nu ne temem de nimeni! nu despre asta e vorba.
      de data asta trebuie doar sa ne uitam in istorie.
      am plecat la razboi cu nemtii contra rusilor pentru basarabia si ne-au tras pe sfoara depasind cu mult basarabia.
      ne-am intors apoi de la razboi aliati cu rusii contra nemților si mai tarziu ne-au vandut si unii si altii cu acordul englezilor si americanilor. basarabia va fi din nou România, dar nu amestecandu-ne iar in razboi. NU ASA!
      acum aceste curve au introdus in joc, ucraina, alta prostituata.
      in toata istoria noastra am fost aproape singuri. francezii ce ne-au mai sprijinit pe fata si in ascuns, dar franta de demult nu mai este franța din zilele noastre, ci doar vasala sua.
      acum sansa noastra este Dumnezeu si diplomatia si hotararea de neclintit a întregului popor român de a nu ne amesteca nicicum… nici in minciunile ucrainei, nici in minciunile sua care conduce nato pe un drum infundat direct in prapastie!

  7. ROMANIA TREBUIE SA AFLE ADEVARUL DESPRE CUM AU CAZUT MIG-UL SI APOI ELICOPTERUL LA SCURT TIMP.
    TOT IN ZONA DE GRANITA, TOT PE PAMANT ROMANESC, TOT SUB MINCIUNILE UCRAINIANO-AMERICANE.
    VIETILE PIERDUTE ALE PILOTILOR SI MILITARILOR ROMANI VALOREAZA PENTRU SPURCACIUNILE DE AMERICANI TOT ATAT CAT VIATA CELUI CE A FOST TEO PETER.
    MINCIUNA UCRAINIANO-AMERICANA ARE PICIOARE SCURTE.

    • S-a dat consemn sub juramant sa nu se ciripeasca nimic despre Dobrogea. S-a urmarit bagarea Romaniei in razboi. Dar si asa niste generali romani nu au acceptat sa fie bagata tara in conflict. Dar vedem cat va mai tine pentru ca se fac planuri provocatoare si nici Bucurestiul nu e vreo superputere sa se opuna licuriciului mare.

  8. S-au grăbit cu toții, precum fetele mari la măritiș.

    E reprobabil și lipsit total de profesionalism să lansezi public informații care, relativ rapid, se dovedesc false.

    Onorabilii noștri demnitari s-au făcură de râs. Măcar dacă ar putea corecta rapid informația și și-ar face mea culpa, tot ar mai fi ceva. E posibil să fie dronă, e posibil să fie racheta de interceptare a dronei, precum în Polonia, ar putea fi orice.

    Autoritățile statului au obligația de a prezenta certitudini, nu bazaconii.

  9. A fost bombardat Ismail si Jelenschi zice ca a fost bombardat teritoriu romanesc?
    Gura pacatosului, adevar graieste !

  10. Sugarilor pro „ucronazism”, când americanii au bombardat satele din Timișoara, în războiul din Serbia, tot normal vă părea? O sa i-o sugeti lui zelensky și lu neamțu din vârful dealului …
    Prosti morti de foame

  11. Drona a fost sigur trasa de rusi?
    Au cazut bucati si in alte state si nu au mai sarit cu gura.
    Doar daca Ucraina crede ca Ismail e teritoriu romanesc.

  12. Noi ne temem dar nu de rusi
    Ne temam mai degraba de ukrani
    CAre ii vor si pe atii distrusi
    Si bagati in acelasi lighean de prostani

    Pai bai slavilor ia gavariti
    De ce ati lasat sa vina NATO la gardul rusului

  13. Piese ca nu au legatura intre ele sint la un loc , adica sint puse cu mana , adica inscenare facuta de seful de post din sat .

  14. Localnicii au declarat că pe acele terenuri s-au mai găsit bucăți de proiectile lansate ÎN AL DOILEA EĂZBOI MONDIAL

  15. ,,Caligula imperator a făcut din cal senator!
    PNListii, mai sinistri, au făcut din boi – ministri !”

    Mai ministru idiot, ai ordin sa mananci ratah nemestecat ca sa bagi Romania ortodoxa in razboi impotriva Rusiei ortodoxe si sa apere jidanii paduchiosi care-si spun pagani antici ?

    Ti-a trecut prin unicul neuron drogat ideea ca cineva a pus acele resturi acolo ca sa fie gasite ?

    La mecla de cretin pe care o ai, este de inteles ca nu te duce capul, cretinule !

    Il rog pe V.Putin sa dea 10 drone peste Cotroceni, Guvernul Criminal si peste Parlamenrul Penal Criminal, sa va curetze de pe fata pamantului, SCURSURILOR !

    Mai, ministrule idiot, daca voi criminalii bagati tara in razboi, cine crezi ca vor fi impuscati primii de catre cei care primesc arme ?
    Voi Criminalilor !
    Peste voi vor veni mai intai romanii inarmati sa va curete pentru ca voi sunteti Criminalii, Tradatorii si Jefuitorii acestui popor pe care l-ati omorat cu antenele 5G si cu ,,vaccinul” ucigash.
    Rugati-va la Satana, seful vostru, sa nu se intample nimic pentru ca nici in gaura de sharpe nu veti scapa niciunul dintre voi, toti cei care din ianuarie 2020 omorati romanii.

    Criminalilor, va dati la urs fara par, impotentilor !

  16. Si pe voi Zoiaristii o sa va curete romanii inarmati pentru razboi, pentru ca voi sunteti complici la genocid.

    Politrucii penali criminali si voi ZOIARISTII aveti mainile pline de sange ca si medicii criminali.

    Pana la spanzuratoare, daca romanii care si-au pierdut parinti, frati, surori, copii, prieteni si cunoscuti, vor primi arme si cartuse de razboi, va vor umple de gloantele pe care le meritati din plin, CRIMINALILOR !

  17. Pentru toti tefe-leii cob-ai multila-teral vax-xin-ati in cap cu ser-urile min=une otr-ava ale jid-anu=lui Bourla, vedeti ca in noaptea de vineri spre sambata inchid seku-ricii dobi-tokului ciuk-anez maid-anez toate punctele de trecere a frontierei, adica totul va fi inchis, sa va intre bine la cap !! Ha ha ha 🙂 Apoi. de luni incep sa va ia cu ark-anul de pe strada, si din birourile unde faceti pe neg-ris-orii mit-itei pe plan-tatie, de la 9 la 17 !! Ha ha ha 🙂

  18. Bai zdrelinski, bai jidanezule maidanez, trimite cat mai multe drone pe la Tulcea, Galati, Iasi, Blatosani, sa vedem daca neamtul de la 3coceni ii baga pe romanasi in razboi, ca oricum sunt praf, sa fie acum si pulbere !! Ha ha ha 🙂 Hai curaj, oaie nazista de la Kiev, oricum ai pierdut deja totul !!

  19. Draci romanasi, regimul ukro-nz-ai de la Kiev are nevoie de sange proaspat, acum ca s-a cam terminat cu carnea lor de tun, urmatorii pe lista sunteti voi !! Dati-va viata pentru imperiul amerlok, chiar se merita, o sa va dea ceva pamant, dar numai peste voi, cam 2-3 centimetri, ca e scump, bai tampitilor !! Ha ha ha 🙂

  20. Traiasca, si sa infloreasca regimul zdrelinski, fara ei viata nu ar avea sens !! Ha ha ha 🙂

  21. Tarfelor de la national, vi s-a facut frica ca oamenii incep sa spuna adevarul ? Stati sa va bage nazistul de la 3coceni in razboi, sa vedeti voi atunci teroare, nu o sa iesiti din casa deloc, ca sobolanii o sa muriti intre 4 pereti !! ha ha ha 🙂 Plata o Plomo, mothafukkers !!

  22. Dulapul nu a mințit de loc.
    1.După imaginile difuzate în care se insista cu o explozie trebuia sa se găsească un crater sau o urma ca un foc de tabăra. Pe uscăciunea asta chiar mai mare.
    2.Cineva s-a mișcat iute și asa o sa apară o baza usa în delta, ca tot pe aici am citit asta.

  23. Daca nu s-a activat articolul 5 atunci cand ucrainenii ne-au doborat Migul si elicopterul Puma, de ce s-ar activa acum cand a cazut pe teritoriul Romaniei din greseala, fara intentie, fie racheta ucraineana, fie drona ruseasca? Daca ar fi fost vorba de un atac real atunci da, insa asa de ce sa ne bagam ca musca in c… calului fara sa fie cazul? Inceperea unui razboi in Romania este total in dezinteresul Romaniei, deoarece va presupune mari pierderi umane si materiale, economie si orase distruse, si mai multi oameni plecati din tara, indatorare si mai salbatica a tarii, posibil si pierderi teritoriale, vedeti ce se intampla acum in Ucraina, cea care a ales aceasta cale. Asta ne dorim si noi, sa ne distrugem tara? De ce nu invatam nimic din ce au facut ucrainenii?

  24. Kosteo , n-o mai scalda , ai un vagon de postari de pomana , faptul e consumat , drona a ars copaci si a lasat urme , s-au gasit inclusiv piese din ea . Cearta operatorul dronei ca a fost neinstruit si nu o mai coti dupa uluci .

  25. Lasati libere comentariile ce nu contin injurii , altfel ” National ” se transforma in ” Vocea Tiraspolului ” .

    • vrei iarasi sa ne spui ca manaci polonice de rahat si toate infantilitatile tale ? poate crapi de ciuada ca nu poti posta mizeriile tale

  26. DUPA CE CA IOHANNIS ERA PERCEPUT DE POPOR CA O PUTOARE IMPOTENTA SI UN AVENTURIER, ACUM IL STIE LUMEA INTREAGA DE MINCINOS! BRAVO TALVAR!! TI-AI INDEPLINIT MISIUNEA! AI DAT UN BOCANC IN GURA SI TARII SI CONDUCATORILOR EI MARIONETE! IA CALUL SI DU-TE!
    P.S. DACA INTREBI ORICE LOCALNIC DIN DELTA, STIE CA IN SMARCURILE SI STUFARISUL DE ACOLO NU GASESTI DECAT CU MARE GREUTATE CEVA. IAR ACEST CERCETAS AL LUI KULEBA SI ZELENSKI, TRADATORUL TALVAR, A MERS LA FIX SI A GASIT 3 TABLE SI 5 SURUBURI PE CARE SCRIA PUTIN! AI SIKTIR JEG SECURIST! ATI VANDUT ROMANIA, PUI DE CATEA! DEMISIA SI MARS DRACU ACASA!

  27. Ciudat…: timp de 2 zile „nu a cazut nici o drona pe teritoriul Romaniei” si, in a treia zi, apar niste resturi de drona ruseasca care, cica, ar fi zburat la altitudine mica si nu a fost depistata de radar, drona care s-ar fi defectat si a cazut, dupa care ar fi luat foc combustibilul din ea.

    Eu cred ca acele resturi, daca exista, au fost duse acolo de ucraineni, au aruncat peste ele niste combustibil de drona si le-a dat foc…
    Nu puteau sa provoace si o explozie ca sa para real pentru ca ar fi fost ciudata o explozie in zona dupa 2 zile de la presupusa cadere a dronei.
    Sau pot fi niste resturi de la o drona lovita de ucraineni si aici se naste o intrebare: Daca ucrainenii ratau drona, unde ar fi ajuns racheta ucraineana? Se intampla ca in Polonia?
    Eu cred ca ar fi ajuns pe tritoriul romaniei si ar fi omorat oameni asa cum s-a intamplat in Polonia.
    In imaginile aratate de ucraineni se vedea o explozie…
    Cum sa nu gasesti, timp de doua zile, zona unei explozii si apoi, in a treia zi sa gasesti niste resturi arse si fara urme de prabusire sau de explozie?
    Probabil ca imaginile erau trucate. Motivul e simplu: provocarea intrarii in conflict a NATO.

  28. @ Spun ăștia că au găsit o dronă, însă nu au spus și cine a ”ochit-o” de au găsit-o la sol , ?

  29. Bai ciukanezule, unde te ascunzi, bai traktoristule ratat, ejti prost ? Ha ha ha 🙂 Bai obezule gras si imputit, daca dau rsunacii aia salbatici cu ceva drone peste tine, tu sari direct la Miami, la cat de fras esti, nu ai nevoie de parasuta !! Ha ha ha 🙂 Bai radu tudor, bai antenistule tradator amerlok imputit, sigur nu ai nevoie de ceva schimb de cravate ? Ejti sigur, bai ordinarule gainar ? Ha ha ha 🙂 Sieg Heil, Sieg Heil, Ciukanezu Macht Frei !! De saptamana viitoar einchid sekuricii granitele, sa vedeti voi atunci distractie maxima !! Hai, ca nu mai e mult, si incepe si razboiul civil in colonia esuata semi-bananiera de la Bukale !! Va fi frumos, bai cobailor tefelei bine vaxxinati in cap, dar, mai ales, va fi bine pentru toata lumea !! Ha ha ha 🙂 Scapa numai care poate, asa e in jungla urbana din Bukale !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger