AcasăNewsBruxellesul o asmute pe Kovesi peste Europa

Bruxellesul o asmute pe Kovesi peste Europa

Când a decis să înființeze Parchetul European, Bruxellesul a vizat un organism de represiune asupra nealiniaților din Uniune, cu ținte predilecte Budapesta, Varșovia și alți suveraniști gălăgioși de pe continent. Pentru PE trebuia, însă, un procuror-șef capabil să investigheze, la o adică, chiar și propria familie, așa că imediat toate privirile s-au îndreptat spre România. Aici, experimentul DNA era deja un succes – destine mutilate, afaceri de succes falimentate, vieți luate. În scurt timp, a devenit clar cine va conduce Parchetul. Numele Laurei Codruța Kovesi a ajuns pe buzele tuturor liderilor din Occident, mulți văzând în ea călăul corupților. Se știe și unde va primi LCK „botezul” focului – la Sofia, în burta „elefantului corupt din UE”.

Din acest punct de vedere, se prea poate ca numirea lui Kovesi la conducerea viitorului Parchet European să nu bucure chiar pe toată lumea. Bruxellesul vede Bulgaria drept „cea mai coruptă țară din Uniunea Europeană” (conform Euronews), iar LCK poate tulbura apele pe aici, deranjând „combinațiile” cu fonduri europene. Asta, dacă nu care cumva Boyko Borisov găsește un pretext pentru a se feri de „lesa” Occidentului. Oricât ar încerca Vestul să asmută dulăii anticorupției peste statele din Est, suveranitatea și independența justiției naționale nu pot fi încălcate nici măcar de timmermanșii înfometați.

De exemplu, notează presa occidentală, LCK nu este deloc binevăzută la Sofia. În 2017, când a vizitat Bulgaria cu ocazia unei conferințe despre combaterea corupției, liderii celor mai importante partide au boicotat evenimentul. Mai mult, Guvernul numea vizita Codruței Kovesi drept „o provocare la adresa Bulgariei”. Toate astea le știe și LCK, iar poziția vecinilor nu s-a schimbat – în februarie anul acesta, delegatul Sofiei în Consiliul Coreper II a votat împotriva candidaturii Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European!

Miliardele UE, pierdute printre investiții și fraude

Deseori se spune că Uniunea Europeană dă bani statelor membre și de prea puține ori află că, de fapt, statele membre nu fac altceva decât să primească înapoi cotă parte din contribuția fiecăruia la bugetul comun! Nu face nimeni cadouri de ordinul miliardelor de euro nerambursabile, să fie clar!

Și, atunci, de ce atâtea piedici în calea accesării fondurilor europene? De ce opreliști dacă sunt tot banii „mei”? Discuția e mult mai amplă și fiindcă niciodată nu și-a dorit să dezvolte subiectul, Bruxellesul a preferat să înființeze un Parchet. Noua inchiziție care trebuie să închidă gura oricui pune întrebări nepotrivite.

Laura Codruța Kovesi e pregătită să facă asta, dar nu prea are cu cine. La ultima ședință a Comisiei LIBE (Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne), la început de decembrie, Kovesi s-a plâns de crunta realitate pe care a descoperit-o: pe masa de lucru a PE sunt peste 1000 de dosare… și doar patru procurori! Euronews scrie că există riscul ca Parchetul European să fie copleșit de volumul de muncă, dar cel mai mare risc vine de la multele guverne care în mod cert vor sabota activitatea lui!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.179 afisari

11 COMENTARII

  1. Nu cunoastem nici un ziarist cu numele Nicholas Cezar , e vreun pseudonim sau un ilustru necunoscut care se ineaca in propriile valuri . Kovesi e caine , trebuie asmutita , ancheteaza propria mama ( tatal e mort ) , un bau-bau care mutileaza destine , afaceri de succes falimentate , vieti luate , un calau ? Cine ti-a pus condeiul in mana , cine insista sa te faci de ras in fata romanilor ? Astia sub lupa EPPO sunt domnisoare de pension , sfintii martiri incoruptibili sau crema mafiei europene ? Vrei sa ne faci sa plangem pentru tagma mafiotilor infiltrati in politica ce trebuie lasata sa-si faca de cap fara sa i se tulbure apele ? Oamenii obisnuiti , corecti si normali aplauda , tu ce interese reprezinti , ce te mana in lupta si te determina sa numesti o institutie europeana absolut necesara * Noua Inchizitie *? Ai verificat organigrama PE inainte sa te apuci sa bati campii cu balivernele astea ? Ai impresia ca U.E o lasa pe Kovesi fara personal calificat , e pusa de decor ? S-o crezi tu , efectivele vor fi superioare numarului de dosare , Europa nu trebuie lasata la cheremul mafiei . Guvernele ce vor sabota P.E vor suporta consecintele , polonezii nu s-au dat zmei si au lasat ciocul – mic cand li s-a pomenit de art.7 ? De moment , Ungaria si Polonia nu au aderat la P.E . , cand situatia o sa scape de sub control vor face rugaciuni sa fie primiti . Citeste articolul din 19 august din Le Monde si poate ai sa intelegi puterea iesita din comun a Parchetului European condus de mandria romanilor cinstiti – Laura Codruta Kovesi !

  2. TUTA asta foarte prost pregatita dpdv juridic va face un rahat si ala nu turcesc.Fara a fi sub conducerea serviciilor secrete europene,deci,este necesar sa semneze intelegeri de cooperare/subordonare cu acestea,nu va fi in stare sa duca la final vreun dosar.In primul rand,stapanii UE vor incerca sa pedepseasca tarile din est,foste socialiste,care,in prezent nu mai accepta statutul de colonii,exceptie facand doar Colonia romaneasca.Dar,pentru a o stoarce cat mai pe indelete si cu mare spor,o va indemna sa produca dosare fabricate,mai ales pe fonduri europene,in Colonia romaneasca,cum a mai facut in trecut,dand multe satisfactii/placeri stapanilor UE,ce au rasplatit-o cu aceasta functie nemeritata.

    • Băi o sută de nick-uri, tu vorbești, tu-ți (…) răspunzi!
      Asta se cheamă imbecilitate, marcată de un teatru ieftin!

    • Vicontele de Rabnita si Anusnymous sunt una si aceeasi persoana , isi da dreptate singur , la sto , sa creada lumea ca sunt mai multi si ca au dreptate . Autorul diversiunii ce nu tine nici la prescolari : CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL , travestitul cunoscut in gara Tiraspol sub porecla Kostyuska Flacara Violet ( de la peruca zbarlita cu reflexe mov)…………. …..hihihihihihi….!

  3. Singura țară unde poate face mari probleme e România!.În rest nici o țară din UE(din cele estice că din vest i sa interzis!)nu-i va permite sa faca vreo anchetă! Nici măcar săraca Bulgarie nu-o va băga în seamă!.Doar la noi poate face ce a mai facut-închiderea afacerilor firmelor cu capital românesc,a doctorilor,și lichidarea politicienilor cu vederi naționaliste.în general distrugerea a tot ce e românesc.

  4. Nu pete Europa ci doar peste statele foste comuniste, care nu vor deloc sub cizma mizeriei care se cheama UE. Si oricat ar fi ei de ticalosi, si-au dat seama ca LCK e mai ticaloasa decat ei. De aceea au preferat-o . Daca voiau profesionalism, il acceptau pe francez. Vor o cizma in bot celor care vorbesc despre suveranitate, nationalism, etc. Cum de Bulgaria, care e cat pe ce sa scape de MCV, este totusi vazuta asa de rau?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger