AcasăNewsBritish Airways, distrugătorul de vacanțe

British Airways, distrugătorul de vacanțe

British Airways va anula zborurile pentru mai mult de 100.000 de turiști în încercarea de a evita haosul recent de pe aeroporturile britanice.

Compania aeriană ar fi anunțat autoritățile aeroportuare că va reduce luna aceasta peste 650 de zboruri de pe Heathrow și Gatwick pentru a atenua criza de personal, potrivit The Daily Telegraph.

Guvernul de la Londra acordă companiilor aeriene o amnistie unică privind normele referitoare la sloturile din aeroporturi, permițându-le să anuleze zborurile fără a fi penalizate până vineri.

Sloturile sunt utilizate pentru a gestiona capacitatea pe cele mai aglomerate aeroporturi, autorizând companiile aeriene să decoleze sau să aterizeze pe un anumit aeroport la o anumită oră și într-o anumită zi.

Companiile aeriene trebuie să utilizeze sloturile de un anumit număr de ori în fiecare sezon pentru a le păstra, iar această „amnistie” le oferă acestora marja de manevră necesară pentru a stabili un program mai ușor de gestionat, fără riscul de a pierde un slot din cauza anulării zborurilor.

Măsura vine după ce miniștrii au avertizat companiile aeriene să își revizuiască planurile după luni de haos în călătorii.Zborurile anulate reprezintă 14% din cele programate din Gatwick și aproape 7% din Heathrow.

„Întrucât întreaga industrie a aviației continuă să se confrunte cu cea mai dificilă perioadă din istoria sa, din păcate a devenit necesar să se facă niște reduceri suplimentare”, a spus un purtător de cuvânt al British Airways.

Cozi lungi, anulări și probleme cu bagajele au afectat sectorul turistic în perioada de revenire după restricțiile impuse de pandemie. De asemenea, grevele din întreaga Europă au contribuit la această situație dificilă.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.421 afisari

1 COMENTARIU

  1. Vom intra din nou în cușcă….restricții peste restricții….

    In viitor avionul va fi un vis frumos….va ramâne un vis …..

    Sute de companii aeriene vor falimenta cu ” ajutorul” dracilor care-si bat joc de o lume întreagă.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger