AcasăNewsBritanicii vor interzicerea accesului Romaniei in Schengen pana in 2018

Britanicii vor interzicerea accesului Romaniei in Schengen pana in 2018

Romania nu va intra nici in 2014 in Schengen

Este evident pentru toata lumea ca Romania va mai fi tinuta la portile Schengen cel putin inca un an, dar conservatorii britanici pluseaza si cer interzicerea accesului pana in 2018.

Romania nu va intra nici in 2014 in Schengen

Conservatorii britanici au cerut, ieri, premierului David Cameron sa nu deschida frontierele emigrantilor din Romania si Bulgaria in 2014. Numerosi parlamentari din cadrul puterii s-au unit, astfel,  in jurul unui plan de prelungire a restrictiilor pana in 2018. Practic, conservatorii i-au cerut lui Cameron sa sfideze Uniunea Europeana pe tema reglementarilor cu privire la libertatea de miscare. Conform dailymail.co.uk., propunerea poate fi supusa unui vot in Camera Comunelor in cateva saptamani.

Presiuni si argumente

„Capul rautatilor” este un deputat din Derbyshire, Nigel Mills, care se opune vehement intrarii Romaniei si Bulgariei in Schengen. Daca propunerile sale de modificare a Immigration Bill (legea emigrarii) vor fi adoptate in Camera Comunelor, restrictiile pe piata muncii impuse romanilor si bulgarilor, care ar trebui sa fie  anulate la 1 ianuarie 2014, vor fi prelungite pana in decembrie 2018. Printre argumentele aduse de conservatorii britanici se numara presiunile uriase asupra serviciilor publice, sistemului britanic de sanatate si pietei muncii. Cu alte cuvinte, romanii le consuma britanicilor fondurile alocate sanatatii si le ocupa locurile de munca (probabil acelea respinse de englezi, ca altfel nu ar fi libere, nu?).

author avatar
Arpad Dobre
388 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger