AcasăNewsBritanicii se tem ca vor fi omorati de romanii tuberculosi

Britanicii se tem ca vor fi omorati de romanii tuberculosi

Vazand ca n-a mers psihoza cu carnea de cal, nici cu laptele cu aflatoxina, britanicii pun o noua urgie in carca romanilor. Speriati de „cohortele” de imigranti care le-ar invada tara din 2014, englezii avertizeaza ca romanii au tuberculoza incurabila si ca ii vor contamina pe britanici.

Cersetorii romani sunt deja prezenti pe strazile marilor orase din Europa

Presa britanica citeaza o serie de medici specialisti care sustin ca TBC-ul (tuberculoza) pulmonar este scapat de sub control in Romania, unde, oficial sunt 35.000 de  bolnavi, dar numarul lor real este mult mai mare. Mai rau, in randul tuberculosilor apar anual peste 1.000 de noi cazuri care nu mai raspund la niciun fel de tratament medicamentos, asa numitul TBC MDR (tuberculoza multidrog). Este vorba de acei pacienti care nu-si duc la capat tratamentul de sase luni, iar bacilul dezvolta o tulpina rezistenta, mortala pentru purtatori. In Regatul Unit sunt, in prezent, doar 58 de cazuri de TBC MDR, ei fiind izolati si aflati sub stricta supraveghere.

Un bolnav contamineaza 15 oameni

Britanicii se tem ca oricare dintre tuberculosii romani care va lua cu asalt Marea Britanie din 2014 poate contamina intre zece si 15 cetateni englezi doar folosind  metroul, de exemplu. Specialistii de la Londra sustin ca, in faza initiala, TBC-ul poate fi tratat cu antibiotice ieftine, insa, daca tratamentul nu se duce pana la capat, jumatate dinttre bolnavi mor sau dezvolta TBC MDR. Medicii britanici afirma ca bacilul tuberculozei rezistente la medicamente poate sta latent in corp ani in sir, apoi, in cazul scaderii imunitatii, boala ataca dur, iar pacientul nu mai are aproape nicio sansa.

Tratament costisitor, moarte sigura

O solutie ar fi, spun specialistii, care recomanda un tratament extrem de costisitor, de 5.000 de lire sterline pe luna. Problema este ca trebuie luate circa 16 medicamente, care insa provoaca depresie, psihoze, insuficienta renala si surditate. Medicii sustin ca in majoritatea cazurilor, pacientii se lasa de medicamente sau se sinucid. In aceste conditii este lesne de inteles psihoza (chiar si fara medicamente pentru TBC MDR) britanicilor, care nu vor sa devina victime sigure ale unei boli mortale, doar pentru ca impart acelasi compartiment de metrou cu imigranti bolnavi de TBC.

author avatar
Arpad Dobre
906 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger