AcasăNewsBritanicii maresc „taxa green”, in ciuda dezvaluirii conspiratiei

Britanicii maresc „taxa green”, in ciuda dezvaluirii conspiratiei

Chris Huhne are multe proiecte green de dezvoltat si nu se poate impiedica de dezvaluirile unor hackeri

Departamentul britanic al Energiei si Schimbarii Climei a anuntat o crestere substantiala a „taxei green”, de la 89 de lire pe cap de familie, la 280 de lire.

Chris Huhne are multe proiecte green de dezvoltat si nu se poate impiedica de dezvaluirile unor hackeri

Hackerii au publicat peste 5000 de emailuri dintre oficiali guvernamentali britanici si cercetatorii de la Universitatea East Anglia, care demonstrau cum s-a croit strategia schimbarii climei, ca sa ridice mingea la fileu demnitarilor. Acestia urmau sa impuna  masuri pentru a „stabiliza” efectul de sera prin „tehnologii green”, o industrie extrem de profitabila in prezent, care presupune investirea a 37.000 de miliarde de dolari pana in 2030.

Mai mult pe „green”, mai putin pe energie

Ieri, ministrul Energiei si Schimbarii Climei, Chris Huhne, a anuntat cresterea „taxei green” an de an, pana va ajunge la 280 de lire, in 2020. Acesti bani intra in fondurile ce trebuie alocate tehnologiilor green. Taxa platita de britanici trebuie sa asigure opt miliarde de lire pe an, dintr-un necesar de 200 miliarde, pentru a construi ferme eoliene,  pentru a monta panouri solare si a inveli locuintele in materiale ce le va proteja fie de caldura excesiva, fie de frig, dupa cum o fi vremea schimbatoare! Huhne a dat asigurari cetatenilor ca, de fapt, prin aceasta taxa, bugetul familial ar avea de cistigat, pentru ca s-ar cheltui mai putin pe energie. Iar proiectele guvernamentale, in care s-a investit atata „energie”, ar reveni in top, dupa ce au fost amenintate de dezvaluirile hackerilor. Demersul lui Huhne este in contradictie cu intentiile cancelarului George Osborne, care este presat sa-i taie avantul lui Huhne cu energia green, pentru a proteja functionarea industriei britanice.

author avatar
Adina Mutar
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger