AcasăNews"Brigada Artistica" a Jandarmeriei a mazgalit tablourile din patrimoniul national!

„Brigada Artistica” a Jandarmeriei a mazgalit tablourile din patrimoniul national!

Nici macar sobrii magistrati de la Parchetul Militar, cea mai temuta instanta de judecata din Romania, nu isi pot stavili hohotele de ras la frunzarirea celui mai halucinant dosar in care sunt implicati ditamai sefii de Servicii si alte structuri speciale.

La Muzeul National de Istorie ar fi trebuit sa fie expuse tablourile “revopsite” de jandarmi

Si asta pentru ca, intr-adevar, acuzele par desprinse din cele mai reusite bancuri cu militieni. Catorva ofiteri care aveau in custodie tablouri de patrimoniu, le-a venit, Dumnezeu stie cum, nastrusnica idee de a le imbunatati valoarea artistica, ordonand repictarea lor. Si uite asa au ajuns sa fie anchetati nu doar pentru abuz si neglijenta in serviciu, dar si pentru o infractiune cu mult mai grava: distrugerea unor bunuri apartinand patrimoniului national!

„Baga-i moaca lui Tepes!”

Sefii jandarmilor au vrut si ei musai tablouri cu domnitorul Vlad Tepes

La momentul petrecerii incredibilului episod, protagonistii erau sefi  la o unitate a Jandarmeriei, care avea in custodie si mai multe opere de arta. Probabil excitati ca tocmai primisera si adaugirea oficiala de „Vlad Tepes” in titulatura brigazii, comandantii s-or fi gandit sa serbeze intr-un mod aparte acest eveniment. Asa ca au chemat un subofiter despre care stiau ca are oleaca de talent artistic si i-au ordonat sa mai inveseleasca tablourile care oricum stateau in praf pe acolo. „ Peste fata astuia, baga-i moaca lui  Tepes, ca e mai de-al nostru! ” i-ar fi ordonat comandantul pictorului amator, dupa cum a reiesit din prima pledoarie a acestuia. Si uite asa, mai multe tablouri au fost pur si simplu mazgalite, la comanda jandarmilor si spre disperarea expertilor Muzeului National de Istorie, atunci cand au descoperit barbaria artistica.

Membrii trupelor speciale ale Brigazii de Interventii “Vlad Tepes” se amuza si ei de boroboata

Intre timp, ofiterii din „Brigada Artistica”, dupa cum ii numeau cu hohote de ras colegii, au avansat in grade si functii, subofiterul picat in rolul „Acarului Paun” si-a schimbat de cateva ori declaratiile, iar dosarul buclucas zace inca prin sertarele procurorilor de la Parchetul Militar…

author avatar
Catalin Tache
2.383 afisari

4 COMENTARII

  1. Bravo, bravo.Este actuala replica studentilor din anii ’90, cand ii alergau si ii pacaleau pe jandarmi prin Regie, „Nu va suparati pe noi, suntem mai destepti ca voi!!”. Singura diferenta e ca si-au schimbat uniformele.

  2. Foarte multi oameni de buna credinta se intreaba ce naiba se intimpla?! Atit in strada, cit si in culisele politicii, in presa sau la Cotroceni?! S-o luam pe rind!

    E clar ca varianta USL+PC nu are niciun viitor, nu are zvic, nu are solutii si nici planuri serioase, deci nu are sanse sa ajunga la guvernare. O stie si Ion Iliescu dar si altii mai din umbra iar teama lor e ca mai sint doar citeva luni pina la alegeri. De aici si dansul paunilor Gusa sau Lazaroiu. Primul sustine ca PSD si UNPR vor forma “stinga” iar PNL si PDL vor fi o “dreapta” de opozitie. Lazaroiu, in schimb, intinde mina PDL catre PSD, aratind pesedeilor “tigrul” de la Cotroceni ce va domni pina in 2014. Unii pesedisti au fost convinsi, nu si Ion Iliescu, adept al darimarii lui Basescu. Va invit sa priviti aceasta fotografie de pe blogul Adrianei Dutulescu, realizata de Sf. Ion, anul acesta.

    Ii veti recunoaste, alaturi de Iliescu, pe prof. Neagu-o eminenta cenusie a Justitiei, omul care l-a lansat in politica, de la zero, pe actualul lider UNPR, Gabriel Oprea, prezent si el la masa. Mai sint prezenti Florin Geogescu, viceguvernator BNR, Gioni Popescu, omul care a condus SRI, de facto, din anii ’90 pina cind l-a demis Basescu in 2005, intr-o noapte! Nu inteleg ce cauta Cazimir Ionescu si Corneliu Iacubov Rafo, si nu ii recunosc pe ceilalti.

    untitled2 650×469 300×216 OPERATIUNEA STRADA , PLANUL DE SALVARE A STINGIIAsadar, iata o masa de taina ce s-a dorit sa ajunga la cunostinta Cotroceniului. O posibila alianta parlamentara PSD+UNPR+PC, in conditiile in care isteria lui Crin Antonescu nu permite o alianta PNL-PDL, ar putea duce la rasturnarea actualului guvern. Paradoxal, Victor Ponta nu este de acord cu acest plan care i l-ar readuce in coasta pe mos Ion. E foarte posibil ca Ion Iliescu sa fi batut palma cu Antonescu, pe la spatele lui Ponta, avind in vedere radicalismul lui Crin, orasele unde au fost iesiri masive in strada si tonul rezervat al lui Ponta, impotriva violentei stradale!

    S-o luam pe bucati. Arafat este omul liberalilor, instalat ministru secretar de stat pe vremea lui Nicolaescu, in 2007, cind de fapt nenea Raed conducea ministerul. Ba chiar si pe vremea lui Cseke Attila, tot Arafat tragea sforile, o stiu de la sursa. Cum ar veni, romanii nu au iesit in strada cind s-au luat cele mai dure masuri economice. Nu, ei ies in strada ca sa il apere pe omul care a condus, de fapt, aproape 5 ani, Ministerul Sanatatii! SICTIR! Astia ne cred prosti! Pai au ajuns spitalele romanesti pe locul intii in lume?! Si totusi, oameni de buna credinta au iesit in strada, voi detalia mai incolo.

    Da, liberalii au fost puternic implicati. Atit in Bucuresti, prin lideri de rangul 2-3, cit si in orase unde liberalii sint puternici. Cancescu este presedinte CJ la Brasov, la Iasi este Fenechiu cu o organizatie tare si bani multi, la Sibiu este prietenul Klauss Johannis, la Timisoara, mai tineti minte, Ciuhandru a ramas tot prieten. Desigur, au fost si celule pesediste implicate, dar nu din acelea care graviteaza in jurul lui Ponta. La Cluj si Tirgu Mures, in afara de citeva minutze udemeriste, reactiile oamenilor au fost de pura solidaritate cu Raed Arafat.

    Concluzie: cred ca Iliescu, pe la spatele lui Ponta, a batut palma cu Felix, exaltatul Crin, niste parlamentari UDMR pe care i-a contactat Gioni Popescu, plus UNPR. Celebra fotografie s-a dorit si un avertisment dat judecatorilor cu dosare grele aflate la finalizare, prin prezenta prof. Neagu!

    Neavind de ales, Ponta joaca la doua capete, el fiind insa singurul care s-a delimitat de violentele stradale. De ce nu e mai agresiv procurorul?! Are suficienta experienta sa stie ca o putere obtinuta prin violenta stradala nu va tine mult, cu atit mai mult cu cit oricine poate face o comparatie intre Piata Universitatii de atunci si ce mitinguri avem astazi! In plus, daca stinga va ajunge la putere si va prabusi tara prin masurile populiste pe care le asteapta electoratul lor, sa vezi atunci mitinguri adevarate, cu milioane de oameni in strada care stiu ce vor, nu ca habaucii de astazi manipulati atit de usor!

    De final, cum explicam oare manipularea ieftina a mii de romani de buna credinta din strada, dar si a sute de mii de romani, poate milioane, manipulati si ei dar care nu au iesit, inca, in strada?! Ei bine, autorii manipularii au fost experti si au avut timp sa pregateasca operatiunea. Se stie bine spaima romanului de spitale, de doctori, de boli. Multi, desi stiu ca sint bolnavi, refuza sa mearga la doctor. Multi stiu sau au auzit de mizeria si saracia din spitale si, atunci, singura lor speranta in fata mortii a ramas ambulanta. Romanul simplu, mai ales pensionarul, crede ca masina aia pe patru roti este SALVAREA lui. Daca ambulanta vine la timp, el rasufla usurat, stie ca e salvat, chiar daca moare in citeva zile intr-un spital saracacios. Rudele vor exclama, in spiritul mioritic, ca “saracul, n-a mai avut zile!”

    Ori, daca le spui batrinilor ca Basescu vrea sa le taie ambulantele, “salvarile lor”, si sa le dea la privati, dictatura sa fie si pensionarii sint gata sa iasa in strada! Arafat si vuvuzelele, chiar si presa mai curata a cazut in capcana asta, asta au facut, au rostogolit aceasta spaima peste toata tara!

    Cum a mutat Presedintele?! Cred ca a apasat frina pe razboiul nevazut Udrea-Oprea, l-a plimbat vreo 2 zile pe UNPRistul Ciuhodaru pe la Sanatate, cit sa frineze primarii UNPR sa puna umarul la violenta strazii dar nici sa nu supere UDMR si, cel mai important, a retras simbolic Reforma din dezbatere publica, confiscind obiectul protestelor. Vorba tinarului Paleologu: “Inainte il injurau ca a propus, acum il injura ca de ce nu mai propune”.

    Iliescu a mutat cu o internare in spital, sa se opereze la colon, sper sa nu i se traga de la masa de la Jaristea si ii doresc operatie usoara. Sint insa foarte curios cum va muta Basescu?!

    • Mariana, ce legatura are comentariul tau cu subiectul? Asa ati primit dispozitie, voi, astia care de cateva zile bombardati toate site-urile cu propaganda PDL-ista, sa scrieti la orice subiect despre binefacerile lui Boc si sa lansati tot felul de abureli?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger