AcasăNews#BrezoiulLumii - de la un orășel de munte, la un centru cultural

#BrezoiulLumii – de la un orășel de munte, la un centru cultural

#BrezoiulLumii - de la un orășel de munte, la un centru cultural

Brezoi, un orășel de munte situat în Țara Loviștei, între Sibiu și Rm. Vâlcea, care nu avea o identitate turistică anterioară, s-a transformat într-un adevărat leagăn al Blues-ului și nu numai. An de an, o multitudine de evenimente muzicale sunt organizate în această localitate, evenimente care adună artiști naționali și internaționali, din diverse genuri muzicale.

“Proiectele noastre culturale reprezintă șansa populației din regiune, și nu numai, de a aparține celor mai expresive evenimente-fenomen, cu care rezonează. Cu o experiență de peste 15 ani, Asociația Mentor Rock și-a investit toate resursele umane, materiale, know how-ul și resursele de networking, iar succesul, încă de la primele ediții ale Open Air Blues Festival Brezoi, a dovedit că toate eforturile sunt justificate. Succesul este datorat unei echipe dedicate și pasionate, cu valori solide, care prioritizează experiența audiențelor și a artiștilor și valoarea adăugată creată în și pentru comunitatea gazdă.” au declarat organizatorii.

Impactul acestui proiect se resimte direct asupra comunității. Numărul mare de artiști, dar și publicul pe măsură, a dus la o cerere din ce în ce mai mare de spații și echipamente.

#BrezoiulLumii este în strânsă colaborare cu Primăria Orașului Brezoi, administrația locală devenind astfel un partener de nădejde.

“Open Air Blues Festival s-a născut din dorința noastră de a avea în județul Vâlcea un festival așa cum aveau vecinii noștri din alte județe, un festival în adevăratul sens al cuvântului. De la Constelații Rock, eveniment notoriu la vremea lui în anii 80-90, care se desfășura în Rm. Vâlcea, județul nostru nu a avut niciun eveniment muzical major destinat formațiilor care interpretează muzică live, cu instrumente. Noi am făcut din acest festival ce am crezut noi că e bine, nu am urmat nicio rețetă, ne-am dedicat acestui eveniment cu toate resursele noastre și am ajuns astăzi în punctul în care pentru ediția din 2022 așteptăm sute de participanți de peste hotare și multe mii de oameni din România la o ediție care se anunță cel mai grandios eveniment blues organizat vreodată la noi în țară” a declarat Mihai Mugescu, organizatorul OABFB pentru pressalert.ro

În vara anului trecut, orașul Brezoi a fost declarat stațiune turistică, prin hotărâre de guvern. Acest nou statut permite accesarea de finanțări pentru dezvoltarea infrastructurii culturale, turistice și de timp liber.

„Anul acesta, Summer Camp Brezoi va găzdui 12 festivaluri. Acoperim aproape toate genurile muzicale, aducând, în premieră și cei mai în vogă artiști ai muzicii mainstream din România. În fiecare weekend vom avea un festival, iar toate detaliile despre evenimente pot fi găsite pe www.brezoiullumii.ro”, a transmis Mihai Mugescu

Primul eveniment al verii a avut loc weekendul trecut – Baricada Folk (17-19 iunie). Pe scena acestui festival au urcat nume precum Ducu Bertzi, Emeric Imre, Mircea Baniciu, Marius Matache și mulți alții.

Calendarul evenimentelor ce urmează de la #BrezoiulLumii:

Bikers for Humanity: 24-26 iunie

Lets Meat 1-3 iulie

TopPick Festival 8-10 iulie

Open Air Blues Festival Brezoi 19-24 iulie

Șaraimanic World Festival 29-31 iulie

Electric Nights Brezoi 12-14 august

Mentor Rock Gathering 26-28 august

author avatar
National
1.279 afisari

2 COMENTARII

    • Dupa ce ca habar n-ai,mai esti si impertinent.Da,Brezoi e fix in Tara Lovistei.Pune mana pe un manual de geografie!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger