AcasăNewsBrexitul, impus cu Legea martiala!

Brexitul, impus cu Legea martiala!

Guvernul Theresei May baga groaza in britanici

Poporul l-a cerut, politicienii ezita sa-l aplice. Divortul Marea Britanie – Uniunea Europeana este departe de finalizare, iar acum s-a ajuns la o situatie incredibila, in care guvernul conservator al Theresei May analizeaza posibilitatea impunerii unei stari nemaiintalnite de zeci de ani.

Guvernul Theresei May baga groaza in britanici

Despre Legea martiala nu s-a mai discutat la Londra de pe vremea cand Winston Churchill apara interesele regatului. Pentru politicienii din prezent, solutia calmarii unor tulburari sociale ce pot aparea urmare a votarii Brexitului fara acord cu UE o reprezinta instituirea Legii martiale. Pare socant, dar ideea lui Matt Hancock (ministrul Sanatatii) are multi adepti printre membrii cabinetului Theresa May.

Armata, pe strazile Londrei

Presa britanica este ingrozita de scenariile avute in vedere de decidentii politici. Sunday Times citeaza oficiali sub protectia anonimatului care sustin ca premierul Theresa May a examinat toate prerogativele aflate la indemana sa in caz ca trecerea unui Brexit fara acord duce la nesupunere civila. Printre masurile avute in vedere – Legea martiala, interdictii de circulatie si inclusiv folosirea armatei in cazul protestelor de strada!

„Nu ne concentram atentia pe Legea martiala, dar ea ramane un lucru prevazut de Constitutie”, a incercat Hancock sa schimbe tonul mesajului care a speriat toata Anglia.

Totusi, Sunday Times scrie ca la ultima intalnire a membrilor Guvernului s-a discutat despre cum poate fi implementat „Civil Contingencies Act” (din 2004), o lege ce-i da posibilitatea premierului Theresa May sa ia orice fel de masuri considerate adecvate pentru a proteja viata cetatenilor, sanatatea si siguranta lor, proviziile tarii. Reamintim ca Marea Britanie urmeaza sa paraseasca spatiul comunitatii europene in data de 29 martie, insa nici pana in prezent nu s-a ajuns la un acord privind Brexitul, ceea ce starneste ingrijorare cu privire la ruperea brusca a legaturilor.

Scenariul groazei

Si, totusi, de ce se gandesc politicienii la instituirea Legii martiale? Ce ii sperie intr-atat incat sa aibe in vedere a apela la trupele militare? O sursa din Parlamentul britanic a explicat pentru ziar: „Teama majora in toate scenariile, si ma refer la un Brexit fara acord cu UE, este nesupunerea civila, adica proteste masive, revolta populatiei. De aici, o posibila penurie de alimente si medicamente, care aduc teama producerii unor decese in masa”.

Ministrul Matt Hancock da asigurari ca industria farmaceutica britanica face tot posibilul pentru a preveni eventuale crize de medicamente. Vorbind de importuri (nu doar de medicamente), un Brexit dezordonat va aduce dupa sine si intarzieri majore la frontiere, iar de aici apare efectul de domino, ce garanteaza inclusiv proteste masive ale populatiei.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
514 afisari

5 COMENTARII

  1. Ce l-a manat pe acest perfid albion sa iasa din UE,sper sa iasa la iveala adevarul,banuieli sunt expuse de multi dar toate sunt doar comentarii fara probe clare.Sa fie din cauza acestui Imperiu dual al UE ce se formase si nu le-a convenit englezilor considerand ca sunt loviti in mandria lor sau au fost influentati de USA.Nu-i a buna nici cu USA,acolo,ca niciodata,s-au format doua tabere beligerante dand impresia din exterior ca acest imperiu este pe duca,daca o fi asa va fi vai de noi pentru ca va cadea alianta noastra ultima si strategica.Sa-l roage cineva pe radu tudor sa-si dea cu parerea lui avizata,de atlanti bineanteles.

  2. Nu-i nimic. Sa strige asa engleji:ARMATA E CU NOI!, ARMATA A FRATERNIZAT DICTATORUL A PLECAT!, ARMATA ȘI POPORUL! NU VA FIE FRICA POPORUL SE RIDICA!, ARMATA APARA DREPTATEA! CINE TRAGE CRIME FACE!, HAIDEȚI CU NOI! HAIDEȚI CU NOI! ARMATA E CU VOI!, AZI PE TAMISA AM STRIGAT MAINE ÎN REGAT!, NU VA FIE FRICA NEAMUL SE RIDICA,DICTATORUL PICA!Apoi cumpărați flori și băgați câte o floare ? pa țava la pusca ?. Și sa vedeți voi ce se moaie armata.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger