AcasăNewsBrexit reduce dimensiunea tabeletelor de ciocolata

Brexit reduce dimensiunea tabeletelor de ciocolata

Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana a dus la micsorarea tabletelor de ciocolata si a painilor, acesta fiind un mod prin care companiile contracareaza potentialele cresteri de preturi.

Intre septembrie 2015 si iunie 2017, 206 produse din Marea Britanie au scazut in dimensiuni si gramaje si doar 79 au crescut, potrivit unui studiu al autoritatii britanice pentru statistica ONS, publicat ieri. ONS spune ca preturile raman neschimbate, dar dimensiunile produselor scad.

Cele mai multe scaderi ale dimensiunilor s-au inregistrat pentru paine si cereale (36), urmate de produsele de ingrijire personala (31), produse din carne (25), ciocolata, gemuri si produse zaharoase (25). Ideea de contractie a castigat teren in Regatul Unit pentru ca firmele se confrunta cu costuri mai mari dar cauta modalitati de a evita cresteri de preturi.

Unul dintre exemplele cele mai cunoscute este din 2016, dupa votul pentru Brexit, cind Mondelez International a redus greutatea ciocolatelor Toblerone, marind golul dintre segmentele triunghiulare ale batoanelor. Acestea au revenit la dimensiunile originale, in urma numeroaselor plangeri ale consumatorilor. ONS a confirmat faptul ca tabletele de ciocolata sunt potrivite pentru noua tendinta, chiar daca painea, cerealele sau produsele de ingrijire se afla in topul scaderilor dimensiunilor.

 

author avatar
Andrei Coman
238 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger