Cauta

The Queen is dead, long live The King! Regina Marii Britanii a murit! / Ultimele informații din Anglia

BREAKING NEWS! REGINA MARII BRITANII A MURIT! Elisabeta a II-a avea 96 de ani

BREAKING NEWS! REGINA MARII BRITANII A MURIT! Elisabeta a II-a avea 96 de ani / Sursa FOTO: wikimedia.org

Regina Marii Britanii a murit! Elisabeta a II-a avea 96 de ani și a fost cel mai longeviv monarh din istoria Regatului Unit.

Elisabeta a II-a a urcat pe tron în 1952, succedându-i lui George al VI-lea, tatăl ei.

UPDATE 11.12. Kate, ducesa de Cambridge, și copiii săi vor primi noi titluri regale după moartea reginei și ascensiunea pe tron ​​a regelui Carol al III-lea. Prințul George, Prințul Louis și Prințesa Charlotte au devenit Prințul George de Cornwall și Cambridge, Prințesa Charlotte de Cornwall și Cambridge și Prințul Louis de Cornwall și Cambridge, potrivit express.co.uk. Cu toate acestea, William și Kate nu își vor pierde titlurile de Duce și Ducesă de Cambridge ci devin Ducele și Ducesa de Cornwall și Cambridge.

UPDATE 11.08. Prințul Harry a părăsit Castelul Balmoral, vineri dimineață. Acesta a ieșit prin porțile principale ale reședinței regale private din Scoția, de către echipa sa de securitate. Harry, care se afla deja în Marea Britanie împreună cu Meghan Markle, s-a numărat printre membrii familiei regale care au fugit ieri către Balmoral pentru a-și vedea bunica în vârstă de 96 de ani. Ducele a zburat în Scoția și a fost condus la Balmoral în jurul orei 20.00 – la o oră și jumătate după anunțul public al morții Reginei.

__________________________________

UPDATE 9.08. După decesul reginei Elisabeta a II-a, copiii ducilor de Sussex au dreptul la titlul de Alteța Sa Regală, cu excepția cazului în care și Regele Charles al III-lea modifică protocoalele. Archie Mountbatten-Windsor este acum prinț din punct de vedere tehnic – un titlu despre care mama lui, Meghan Markle, sugerase că i-a fost refuzat din cauza rasei sale, potrivit The Guardian. Sora sa mai mică, Lilibet Mountbatten-Windsor, are, de asemenea, dreptul de a fi prințesă după moartea reginei și urcarea pe tron ​​a bunicului ei, Prințul de Wales.

UPDATE 8.52: Regina Elisabeta a murit avându-i la căpătâi pe copiii săi Charles și Anne, conform presei britanice. Mai mulți membri ai Familiei Regale s-au grăbit să meargă la Balmoral, dar se crede că nu toți au reușit să ajungă la timp, înainte ca Regina să se stingă din viață, potrivit Daily Mail.

Doar Prințul Charles și Prințesa Anne, care se aflau deja în Scoția la momentul înrăutățirii bruște a stării de sănătate a monarhului, au reușit să ajungă la moșia regală înainte de moartea ei, au dezvăluit surse, joi seară, conform publicației citate.

UPDATE 8.48. Regele Charles al III-lea se va întâlni cu noul premier Liz Truss și se va adresa națiunii, potrivit The Guardian. Tot vineri, clopotele vor bate la Westminster Abbey, la Catedrala Sf. Paul şi la Castelul Windsor.

Elisabeta a II-a a murit. A fost regină vreme de 70 de ani

A domnit peste Marea Britanie vreme de 70 de ani, fiind cel mai longeviv monarh din istorie.

De câteva zile, Regina Elisabeta a II-a se afla sub atentă supraveghere medicală la Castelul Balmoral, din Scoția. De altfel, acolo s-au adunat în cursul zilei de joi, 8 septembrie, toate rudele apropiate, în frunte cu fiul Charles, prințul moștenitor și viitorul rege al Marii Britanii.

„Regina a murit în pace la Balmoral astăzi după-amiază. Regele (n.r. – Charles) și regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce mâine la Londra”, a fost anunțul sec transmis printr-un comunicat de Palatul Buckingham.

Regina Elisabeta a II-a va beneficia de funeralii de stat complete, iar supușii ei vor putea să își ia adio de la suverana care a domnit mai bine de 70 de ani.
Ultimele stiri

  • Ciolacu: „Urmează să luăm o decizie în CSAT despre PATRIOT”
  • Ciolacu: „Maia Sandu este singura soluţie europeană şi democratică pentru Republica Moldova”
  • Germania trimite al treilea sistem PATRIOT Ucrainei
  • Poza Zilei
  • Rareș Bogdan: „PNL nu mai are niciun sondaj sub 25%”
  • Horoscop 15 mai 2024 – Vă place să respectați regulile și nu aveți nicio problemă
  • Clinica de Stomatologie din Sectorul 4 se deschide din 17 iunie
  • Semnal de alarmă ciudat privind preţurile produselor de la raft. Consiliul Concurenţei, verificări la comercianţi
  • Cum arată documentul aşteptat de 5.000.000 pensionari. Vine în poştă la finalul lunii mai 2024
  • Vine URGIA în România! Un nou ciclon peste ţara noastră. ANM anunţă zonele afectate
  • Exit mobile version