AcasăJUSTIȚIEANI detonează „nucleara”: Ce combinație a făcut Piedone cu ginerele său!

ANI detonează „nucleara”: Ce combinație a făcut Piedone cu ginerele său!

sursa foto: Facebook/Cristian Popescu Piedone

Actualul edil al sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, care intenționează să participe în cursa pentru Primăria Capitalei, a intrat în vizorul Agenției Naționale de Integritate.

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost găsit în conflict de interese administrativ de către Agenția Națională de Integritate (ANI). Totul, după ce a semnat decizia de numire a ginerelui său într-o comisie pentru vânzarea spaţiilor comerciale.

Acuzația trecută în dreptul numelui lui Cristian Victor Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 din București, este de conflict de interese administrativ.

„În exercitarea atribuțiilor de primar, a emis și a semnat dispoziția de numire a ginerelui său (afin de gradul I) în calitate de membru al Comisiei pentru vânzarea spațiilor comerciale sau de prestări servicii care cad sub incidența Legii nr. 550/2002, calitate de pe urma căreia a obținut un folos material (venituri încasate în anii 2021 și 2022) în valoare totală de 109.520 RON”, anunță ANI, miercuri, 28 februarie, într-un comunicat.

„Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 5, lit. f) și art. 228, alin. 1, lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019” – mai precizează reprezentanții Agenției Naționale de Integritate.

Din același comunicat reiese că Popescu Piedone nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Despre ce prevederi legale e vorba

Din câte s-a mai aflat, e vorba despre următoarele prevederi legale ce ar fi fost încălcate:

– art. 70 din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Prin conflict de interese se înțelege situația în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției și altor acte normative”;

– art. 71 din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese în exercitarea demnităților publice și funcțiilor publice sunt: imparțialitatea, integritatea, transparența deciziei și supremația interesului public”.

Citiți și: PE CINE MAI CONVINGE COMBINATORUL PIEDONE?

Firea pune presiune pe Ciolacu şi îi transmite un mesaj: „PSD Bucureşti a decis în unanimitate să susţină candidatura mea la Primărie”

Piedone, ameninţări către Nicuşor Dan: „Nu las Bucureştiul pe mâna lui”. Primarul de la Sectorul 5 a negociat cu PSD

author avatar
Andrei Coman
525 afisari

4 COMENTARII

  1. Dacă pentru dosar penal e prea târziu , na că ți au pregătit altceva. Cu Secu nu te joci

  2. Mama unde l-a numit pe giner-su !
    Unde curg banutii.
    Numirea in functie putea sa fie semnata de o persoana delegata .
    Dar de ce nu s-au sesizat cand a dat concursul pentru ocupare post ?
    Publicarea concursului, Comisie, subiecte, persoane candidate, etc?

  3. Daca prostul isi vedea de S5 nu-l deranja nimeni, a vrut la Capitala ca sa incurce pe cineva, hop a rasarit ilegalitatea… Practici securiste.

  4. Pe cine miră? Unul din corupți, într o țara sufocata! Vecinii spun ca e un băiat cumsecade.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger