AcasăNewsBreaking news. MApN: Elemente ale unei posibile drone, identificate în zona Nufărul...

Breaking news. MApN: Elemente ale unei posibile drone, identificate în zona Nufărul și Victoria/Fragmentele, dispersate pe zeci de metri

sursa foto: tvpartener.ro

Informații de ultimă oră vin de la Ministerul Apărării Naționale (MApN). S-a anunțat găsirea unor fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă.

Ministerul Apărării anunţă, miercuri, că elemente ale unei posibile drone au fost identificate în zona Nufărul şi Victoria.

Echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forțelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a identificat miercuri, 13 septembrie, în jurul orei 11.30, în zona localităților Nufărul și Victoria, din județul Tulcea, fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri”, transmite MApN într-un comunicat.

Sursa citată precizează, totodată, că potrivit procedurilor, un alt elicopter al Forțelor Aeriene Române, din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, „a fost trimis în zonă cu o echipă specializată la bord, pentru a efectua cercetări preliminare în teren și ridicarea de probe pentru efectuarea expertizărilor”.

S-au făcut verificări, după apeluri la 112

Anterior în cursul zilei de miercuri s-a aflat că se fac verificări în teren, ca urmare a unor apeluri la 112 primite de ISU Tulcea. Era vorba despre sesizări telefonice prin serviciul 112 despre posibile cazuri de impact de dronă „într-un sector cuprins între localitățile Nufăru, Malcoci și Valea Nucarilor, județul Tulcea”, iar echipe ale MApN au investigat situația.

Redăm în cele ce urmează, integral, comunicatul MApN:

„Miercuri, 13 septembrie, forțele ruse au continuat atacurile asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Reni și Ismail, în proximitatea graniței dintre Ucraina și România.

Ministerul Apărării Naționale a monitorizat în timp real situația aeriană în zonele de responsabilitate. Ca urmare a detectării grupurilor de drone care se îndreptau spre porturile ucrainene, MApN a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, începând cu ora 00.45, cu privire la zonele specifice din județele Tulcea și Galați, aflate în proximitate, cu potențialul de a fi afectate de riscurile asociate acestei situații. Starea de prealertă aeriană în aceste zone a încetat la ora 05.00.

Ca urmare a evoluției situației și în baza informațiilor primite de la ISU Tulcea, cu privire la sesizări telefonice prin serviciul 112 despre posibile cazuri de impact de dronă într-un sector cuprins între localitățile Nufăru, Malcoci și Valea Nucarilor, județul Tulcea, echipe ale MApN, în cooperare cu forțe și mijloace din alte instituții ale Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranță naţională, investighează aceste situații. Vom reveni cu detalii, în funcție de datele primite din teren.

Forțele MApN rămân în alertă și vor continua cercetările în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestei situații.

Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar.

De asemenea, MApN rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real cu privire la situația generată de aceste atacuri”.

author avatar
Andrei Coman
435 afisari

13 COMENTARII

  1. Cum au ajuns posibilele rămășițe la 14 km în interiorul deltei într-un câmp de eoliene?…
    Poate ne răspunde profesorul de fizică și educație!…

  2. Eu aș înclina să cred că sunt rămășițe de la o navă spațială de război klingoniană. Voi nu!?

  3. Cat va mai faceti de cacao cu stirile adtea de gaga!! Razboiul e la o aruncatura de bat ce vreti sa va aduca suflul,vantul confetii?????

    • Lasati-i ca sint inepti !
      Linga astia si o basica de sapun daca ”explodeaza” fac infarct, dar, de dragul audientei si a banilor care le asigura aroganta si timpenia, ”lupta” pentru razboi.

  4. @ Cu suspendarea lu’ Halep cad mai multe drone, zic ăștia pe la Tulcea, O fi cu măritiș și cu Sever Dron, că și Ashleigh Barty s-a retras, ?

  5. 😂😂😂 era unu la tv cu o bucata de plastic de 3x3cm si explica acolo cum a gasit el un rest de drona ruseasca…. restul componentelor s-au evaporat la impact ca avioanele de la 9-11 😂😂😉

  6. Te pomenești că amerlocii de la Kogălniceanu nu au lansat ceva drone??? Migul și elicopterul cine le-a doborât??

    • Vai de mine, sa vrea ”partenerul” dement sa ne bage in razboi cu Federatia Rusa ?
      Nu cred, fiindca si lor le tremura chilotii sa intre in asa ceva !

  7. E o drona a prietenilor de peste ocean. De cercetare supraveghere. Mai cad și ale lor dar nu ne spun noua slugilor. De, așa sunt stăpânii!

  8. Din păcate atunci când alegi sa intri într-un război, nu mai ieși când și cum vrei tu ,asa că atenție mare la istoria greșelilor, să nu o repetăm ,sper că am învățat ceva ,sa nu ne bazăm decât pe noi și atât

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger