AcasăNewsBREAKING NEWS. Incendiu puternic la rafinăria Petromidia/Fumul se vede de la o...

BREAKING NEWS. Incendiu puternic la rafinăria Petromidia/Fumul se vede de la o distanță mare/PLAN ROȘU de intervenție- VIDEO

sursa foto: captură video

O informație de ultimă oră vine de la Constanța. E vorba despre un incendiu la rafinăria Petromidia. Norul negru de fum se vede de la o distanță considerabilă, inclusiv de pe plajă. La fața locului intervin mai multe autospeciale de pompieri, dar și mașini ale ambulanței.

UPDATE 4: Cele mai recente informații ce vin de la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență indică faptul că peste 65 de pompieri intervin în acest moment la incendiul care se manifestă cu degajări mari de fum, la instalația de distilare a motorinei a Rafinăriei Petromidia din Năvodari.

UPDATE 3: „La fața locului, echipajele operative au efectuat măsurători, în urma cărora nu au fost identificate substanțe periculoase” – anunță DSU, prin intermediul paginii de Facebook a Departamentului.

UPDATE 2: DSU anunță că a fost trimis un mesaj RO-ALERT, ca urmare a degajărilor de fum.

„Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei de manifestare, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT”, potrivit sursei citate.

UPDATE: Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat că s-a declanșat Planul Roșu de Intervenție, în urma incendiului de la Rafinăria Petromidia din Năvodari, județul Constanța.

„Incendiul se manifestă cu degajări mari de fum, la instalația de distilare a motorinei, iar pentru gestionarea cu eficiență a misiunii de stingere, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Totodată, la nivelul județului Constanța a fost crescută capacitatea operațională, prin suplimentarea personalului de serviciu cu cel aflat în turele libere.

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, forțele din teren vor fi suplimentate cu 9 autospeciale de stingere, respectiv 2 din județul Călărași, 2 din județul Ialomița, 1 din județul Tulcea și 4 de la ISU BIF”, precizează DSU, cu mențiunea că e vorba de o misiune în dinamică.


Un incendiu a izbucnit, miercuri, la rafinăria Petromidia. Potrivit Antena3, ar fi fost vorba despre o explozie urmată de incendiu.

Încă nu e clar ce anume s-a întâmplat și care sunt cauzele exacte care au dus la izbucnirea incendiului. La fața locului intervin pompierii și salvatorii de la ISU Constanța.

Norul de fum este vizibil de pe plajă, de la o distanță mare față de locul incidentului – atât de pe plajele din Năvodari, cât și din Mamaia.

author avatar
Andrei Coman
354 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cum a dispărut popescu de la guvernare cum a început războiul nervilor din coaliție…oare s-o fi încălzit instalația de făcut cafea?…gurile rele zic ca l-au văzut prin constanța în weekend!…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger