AcasăNewsUPDATE: Incendiu puternic în Delta Văcărești. Nor uriaș de fum!/ S-a emis...

UPDATE: Incendiu puternic în Delta Văcărești. Nor uriaș de fum!/ S-a emis mesaj RO-ALERT. Anunț de la ANM- VIDEO

(sursa foto: antena3.ro)

Pompierii au intrat în alertă, marți după-amiază, și au pornit cu mai multe autospeciale către Delta Văcărești, acolo unde a izbucnit un incendiu puternic de vegetație.

UPDATE 14.18: În urmă cu doar câteva minute, de la nivelul Administrației Naționale de Meteorologie s-a transmis un mesaj cu privire la norul de fum degajat ca urmare a incendiului din zona Deltei Văcărești.

„Estimări meteorologice privind circulația aerului în zona Delta Văcărești, Mun. București sector 4, 05.04.2022, orele 14:00- 21:00

Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Delta Văcărești, Mun. București sector 4, se apreciază că cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări (viteze la rafală de până la 35…45 km/h), din direcție predominant vest-sud-vestică, astfel că evoluția norului de fum va fi de dispersie și deplasare spre est-nord-est” – sună mesajul de la ANM, postat pe pagina de Facebook a Administrației Naționale de Meteorologie. 

UPDATE: S-a emis un mesaj tip RO-ALERT.

foto: romaniatv.net

„Incendiu de vegetație produs în Delta Văcărești. Ocoliți zona. Eliberați căile de comunicații pentru a facilita accesul structurilor de intervenție. Dacă sunteți în apropiere, evacuați zona. Luați măsuri de adăpostire și autoprotecție. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul on-line ale DSU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment”.


Din primele informații venite de la ISU, e vorba despre un incendiu de vegetație în Delta Văcărești, pe o suprafață de aproximativ 5000 metri pătrați. Conform primelor date, au fost trimise la această intervenție patru autospeciale de stingere.

Din câte s-a aflat, pe lângă suprafața mare afectată de incendiu și faptul că e vorba de vegetație uscată, și vântul ar putea îngreuna situația și intervenția la fața locului.

„Sunt degajări mari de fum. Vântul influențează modul de manifestare a incendiului”, s-a transmis din direcția ISU Bucureşti-Ilfov, marți, 5 aprilie.

295 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger