AcasăNewsBreaking news! INCENDIU la Secţia ATI: 10 oameni au murit! Cel mai...

Breaking news! INCENDIU la Secţia ATI: 10 oameni au murit! Cel mai grav bilanț după tragedia de la Colectiv!(VIDEO)

incendiuCOŞMAR la la secţia ATI de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ: un INCENDIU a ucis 7 oameni!

Un incendiu de proporții a izbucnit la secţia de Terapie Intensivă din incinta Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, anunţă IGSU. Având în vedere numărul de persoane existent internat în secţie, pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie.

Pompierii intervin cu cinci autospeciale de stingere şi o autoscară. Purtătoarea de cuvânt al ISU Neamţ a anunţat că şapte persoane au decedat şi probabil mai sunt şi alţi oameni care necesită îngrijiri medicale din cauza inhalării de fum.

Conform unor surse, 10 oameni au murit în acest incendiu. Potrivit unor surse din cadrul ISU, în ATI ar fi fost 8 pacienți la debutul incendiului.Este cel mai grav bilanț înregistrat după tragedia de la Colectiv. Pacienții erau bolnavi de Covid-19 și erau intubați.

Incendiul a fost localizat lichidat în cel mai scurt timp. Din păcate în urma acestui incendiu s-au înregistrat şi victime, mai exact şapte persoane au decedat în urma acestui incendiu, care erau internate în secţia ATI. Nu mai sunt persoane încarcertate. Se lucrează pentru evacuarea tuturor persoanelor care ar putea fi afectate ca urmare a producerii acestui incendiu.

Apelul a fost primit în jurul orei 19.00. Nu vă pot spune cu exactitate câte autospeciale intervin. S-a solicitat sprijinul celorlalte detaşamente pentru a fi asigurată intervenţia. Nu ştiu să vă dau detalii despre numărul persoanelor care au fost internate sau câte au fost evacuate. Probabil necesită îngrijiri medicale persoanele afectate de fum. Se fac cercetări pentru a stabili cauza incendiului”, a declarat Irina Popa, purtătoarea de cuvânt al ISU Neamţ, sâmbătă seara pentru Digi 24.

Procurorul Marius Iacob a preluat ancheta

Parchetul General a declanșat urmărirea penală pentru ucidere din culpă. Ancheta i-a fost încredințată procurorului Marius Iacob, care s-a ocupat și de incendiile de la Colectiv și de la Maternitatea Giulești, dar și de dosarul dispariției avocatei Elodia Ghinescu.

„Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție va prelua ancheta în cazul incendiului de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamț. Cauza a fost înregistrată inițial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, care s-a sesizat din oficiu, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică”, informează un comunicat al Parchetului General.

author avatar
Andrei Ștefan
589 afisari

16 COMENTARII

  1. Ce drac mai vin ambulantele la Spital ? N au statii pe ambulante ?
    Sa directioneze rapid in alte spitale…timpul e important.Management de tot rahatul …

  2. & Remarcați că și Draga Olteanu Matei a trecut recent pe la ATI Piata Neamț? Sunteți de părere că și de aceea ancheta i-ar fi fost încredințată lui Marius Iacob, procuror specializat în anchete care sunt și mediatizate, ?

  3. Normal ar fi sa-si de-a Sica demisia, asa a facut si Ponta dupa Colectiv.
    Daca Johannis ar fi corect, ar iesi pe post si ar cere demisia lui Orban, da sa vedem cinstea neamtului ?

  4. Bai PNL -isti idioti, spitalele nu sunt subordonate Ministerului Sanatatii ?
    Si conduceti tara asta de atata timp, si tot da-ti vina pe PSD, jalnica conducere, jalnic conducator

  5. Marius Iacob spalatorul de urme…precis acolo la Spital nu a fost incendiu ..simplu…Unde apare coechipierul lui kovesi din Indonezia..
    Acolo e coada dracului bagata! Cate ticalosii are procurorul cautator de Elodia, la activ, daca i-au dat arsii de la Piatra Neamt pe mana…atunci procuratura PE BUNE a murit si i s-au risipit si oasele, odata cu moartea lui Gheorghe Diaconescu. Tortionarul bine ascuns vreo 50 de ani printre spertarii crescuti la umbra securitatii. Procuratura a murit! Marius Constantin Iacob seful lui Mircea Negulescu Portocala CERCETEAZA!.Fereasca Dumnezeu ce a ajuns biata Romanie si pe mainile cui?!

    • Deci erau asazisi blonavi de „covid” lasati de izbeliste ? Se aplica cumva metoda casapirii lente si cadrele de nadejde erau „in asteptare” – De asta nu au vazut la timp focul ??

  6. Baieti bunii, oamenii sistemului care raspund la ordin, si Marius Iacob este unul dintre ei, avem in tara o conducere minunata, al carui gand este doar” bunastarea roamanilor ”
    Ne-ar vinde cu tot cu resurse strainilor, se indoieste cineva de asta ?
    Ce am votat, aia avem !!!

  7. & Național.ro
    ,,Băsescu sare la gâtul lui Arafat: „Nu lăsați țara pe mâna lui”. Șeful DSU contraatacă” , ?
    Au ieșit „scântei” , ?

  8. Personalul medical a lipsit de pe secție. Bolnavi au rămas nesupravegheati.Personalul s-a sesizat doar atunci cînd le mirosea a friptura arsa.

  9. Nu mai iese talambul sa ceara demisia guwernerului, pentru ca a trebuit sa moara oameni? Sau nimic nu poate indeparta guwernerul de la butoane, indiferent de catastrofa? El sta acolo pana termina Romania de tot, ca asa a primit ordin de la stapani.

  10. Haștag Rezist,pisa m as pe ei,nu ies in strada sa ceara demisia fiului tortionarului de la Brasov-Ludovic Orban???Daca era PSD ul la butoane,imediat se dadea alarma si hastagii erau prezenți in P ta Victoriei sa ceară demisia Guvernului.

  11. Rusineeeeee PNL,ati dus tara de râpăăă,plecati bai hahalerelor,locul vostru este în lada de gunoi a istoriei.

  12. daca e tot colectiv sa si dea demisia orban si guv ca nu a fost in stare un ars sa l trateze in tara l audus prin occident ce mai latra atunci pt zeci !!!!!!!! ce a ars si aici asa de rapid fara sa poata interveni ca si acolo???????

  13. N au vrut sa foloseasca spitalul cel nou construit de PSD,pt ca ei sunt de la pnl si dacă nu l au facut ei au decis sa l tina inchis,atat i a dus pe ei capul. S a mutat terapia intensiva fara avize,DSP ul nu a dat aviz pt mutarea sectiei de terapie intensiva.E dureros e tragic unde am ajuns,in ce situatie suntem,vai de capul nostru.Cat sunt ei la guvernare totul e permis, ș au luat tara inapoi…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger