AcasăNewsBREAKING NEWS. ICCJ a decis: Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea!/UPDATE: Băsescu,...

BREAKING NEWS. ICCJ a decis: Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea!/UPDATE: Băsescu, reacție-fulger

O decizie de ultim moment vine de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). E vorba despre o decizie definitivă în cazul lui Traian Băsescu, fostul șef al statului, actualmente europarlamentar.

Instanța Supremă a decis: Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea.

UPDATE 2: S-a aflat și o prim- reacție a fostului președinte al României. Traian Băsescu a postat un scurt mesaj, telegrafic, după ce a aflat decizia instanței, anunțând că se va adresa Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO). „Am luat nota de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, asa cum am procedat de-a lungul întregului proces.

Voi face demersurile legale la CEDO”, a anunțat Băsescu, în urmă cu doar câteva minute, pe Facebook.


UPDATE: 

Minuta instanței:

„Admite excepţia inadmisibilităţii invocată din oficiu. Respinge, ca fiind inadmisibil, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragoş Marian, împotriva Sentinţei civile nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Respinge, ca fiind nefondat, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragoş Marian împotriva Încheierii de amânare a pronunţării, din data de 05 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian.

Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul – pârât Băsescu Traian împotriva Sentinţei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Ciuvică Mugur-Cristian, în interesul intimatului-reclamant Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 martie 2022”.

În 11 martie, în contextul anunțului că Înalta Curte a rămas în pronunțare în recursul în acest dosar și în așteptarea unei decizii definitive a instanței, Grupul de Investigații Politice, condus de către Mugur Ciuvică, dezvăluia, via Facebook, următoarele aspecte:

<<Înalta Curte a respins încercările lui Băsescu de tergiversare, neadmițând cererea acestuia de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene și respingându-i cererea de suspendare a judecății până când Curtea Constituțională se va pronunța pe o excepție ridicată de Băsescu în acest dosar.

În septembrie 2019, Curtea de Apel București a constatat calitatea lui Traian Băsescu – Petrov de colaborator al Securității. Curtea de Apel a stabilit că:

– „Notele informative date de Băsescu se circumscriu unor teme clasice de poliţie politică, specifice Securităţii, fiind vizate exclusiv chestiuni care ţin de viaţa privată sau de dreptul la liberă circulaţie al persoanelor”
– „Băsescu a denunţat activităţi sau atitudini potrivnice regimului totalitar comunist, iar furnizarea informaţiilor a vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”
– „Băsescu mai mult decât să prezinte faptele, le-a interpretat, afirmând că «am înţeles că D.C. ar fi dispus, în cazul în care ar reuşi să cunoască în străinătate o fată cu avere, să rămână acolo».”
– „Prin furnizarea acestor informaţii, Băsescu a conştientizat că asupra persoanelor la care s-a referit în relatările sale se pot lua măsuri de urmărire şi verificare, cu încălcarea dreptului la viață privată şi a dreptului la liberă circulaţie şi, prin urmare, a vizat această consecinţă.”
– „Ne aflăm în prezenţa unei îngrădiri efective a drepturilor cetăţeneşti, având în vedere măsurile dispuse pe marginea informaţiilor transmise de Băsescu”.
– „În consecinţă, nesocotind interesele celor denunţaţi, Băsescu a vizat îngrădirea dreptului la viaţă privată în privinţa acestora, atât timp cât a acceptat că persoanele denunţate puteau să facă obiectul unor investigaţii suplimentare ale Securităţii, ca rezultat al denunţurilor sale.” >>

author avatar
Andrei Coman
1.160 afisari

23 COMENTARII

  1. E CAZ PENAL !, IN MOD CORECT PIERDE TOATE DREPTURILE CE SE CUVENEAU UNUI SEF DE STAT !.
    CE MAI CAUTA ACEST INDIVID IN PARLAMENTUL UE ??.
    CARE-I HOTARAREA ICCJ /,CAND VA FI PUBLICATA IN MO ?

  2. LA CEDO, TE ASTEPT, BASESCULE! CA SI TU M-AI TRIMIS LA CEDO ..SI LA RAHOVA! ASA SA ITI AJUTE DUMNEZEU. PANA AFLI REZULTATUL SA ITI CANTE SI PROHODUL. ACU STII CA TI-O INCALTA SI PE FIE-TA!
    DUMNEZEU NU UITA, NU DOARME SI NU POATE FI PROSTIT NICIODATA!

  3. Voi realizati ca Petrov-Basescu a condus 10ani Romania si toate institutiile de forta?Deci in mod ILEGAL a facut ce a vrut un personaj manevrat si santajat de altii.Sa traiti bineee…bla bla blaa

    • Concluzia-Dupa ce s-au folosit de marioneta PetrovBasescu papusarii acum arunca peste bord gunoaiele.Exact ca in filmele cu piratii care-si scufunda singuri navele sa nu fie prinsi.Deci sa nu credeti cumva ca dupa30de ani avem cine stie ce mare justitie.Era justitie daca se intampla in 1990 chestia asta cei care au suferit30 de ani sunt deja morti.Pacat de tara asta ca a avut asemenea criminali la putere

  4. Acum intelegem ca el ca fost turnator ce a creeat in democratia originala de am ajuns la liman!!! La timpurile noi el a fost tradator fata de tara iar in tinerete fata de oamenii de langa el marele marinar care a facut sa dispara flota tarii.

  5. eu nu inteleg ce este gresit in faptul ca a colaborat cu securitatea, nu a fost securitatea statului roman ?, chiorete ne-a vandut la bucata si trebuie judecat pentru asta nu ca a colaborat cu institutiile statului

    • Petrov a fost la DIE adica GRU sovietic.Nu la securitatea romaneasca,la aia kominternista.Daca te turna Petrov te omoara kominternistii oriunde te prindeau.Exact cum a fost cu CarlosSacalul care a pus bombe la EuropaLibera,aia era meseria lui Petrov-Basescu de criminal terorist si traficant de arme

  6. Uite acuma imi depui mandatul ieuro o scot pe iEba si Maria din vila lor de protocol, dau mana de adio cu siepipeul scot tot alcooolul de la beci si ma mut la mama la Murfatlar, apoi imi fac valiza imi iau ordinul cu viza si hop la beciul imparatesc de la Jilava eu sus Mazere jos. Nu inainte sa o pup pe amanta mea Nuti pe buzele ei umede si groase pe care o aștept si pe ea la Targsor dar si pe fimea Ioana.Am sa iau sfaturi utile de sapun de la fraierimio.
    Multumesc romani pentru cei 20 de ani in care v-am fraierit.
    Ahaha

    • Mona Musca a fost razbunata.
      Concluzia: nu face rau altora pentru ca se intoarce spre tine inzecit.
      Aviz ticalosilor care si bat joc de oameni cinstiti.
      Fie ei blestemati in veci cu familiile lor

  7. Un securist nenorocit, Petrov, un agent dublu, lingator de clanta la americani , racolat si de rusi
    Succesor al tovarasului Ion Iliescu, merita bulau pe viata

  8. Un ne-român: mă-sa tătăroaică și tac-su khazar. De asta are mutra lui Kolea Răutu! Poate le vine o idee la băieți și-l duc să le arate flota!!

  9. NENOROCITUL asta de Traian Basescu,a DISTRUS cetateni romani nevinovati,a DISTRUA Romania in 10 ani de presedentie,a DISTRUS toata flota Romaniei,a DISTRUS economia,a DISTRUA viata pensionarilor, ALOGERAS-PRAFUL si PULBEREA de el si partidul sau PMP.!!

  10. Se stia inainte sa candideze la sefia statului,dar serviciile l-a `spalat`, acum ar trebuii bagati la Jilava javrele,acest borfas trebuia de multi ani sa fie dupa gratii la cat a jefuit tara impreuna cu gasca p d l -ista [ acum PNL-isti ] !

  11. Cine te -a bagat in fata ,
    Mai petroave mai?
    De -ai ajuns o boaita hoata,
    Si un mucegai?

    Cin’te-a pus sa parasti lumea,
    Prost fara perdea
    De copil ai fost o ciuma
    O jivina rea!

    Mai apoi ai fost primar
    Si ai furat cu sacu’
    Ti-ai pus banii in OFFSORE
    Frate esti cu dracul!

    Apoi te-au pus presedinte
    Statul paralel
    Mai bine-ti dadeau un glonte
    Hotule misel!

    Ziaristii din Irak
    Te-au facut cu bani
    Ai furat un miliard
    Cu ai tai golani!

    Interlop nerusinat,
    Scarba turnatoare
    Iata te au abandonat
    Si fufele tale!

    Liiceanu ar fi vrut
    Sa te linga ‘n fund
    Patapevici cel cornut
    II urma la rand!

    Mai era o boaita rea
    Si inchipuita
    Parca Plesu il chema
    Putoarea cornuta!

    Interesul poarta fesul
    Cele trei fanti indat’
    Au pus laba umpland sacul
    Apoi te-au tradat!

    Cat ai stat la Cotroceni
    Din acel palat
    Ai facut stabiliment
    Bai curvar clasat!

    Acolo faceai urzeli
    Si puneai la cale
    Cu a ta sleahta si vrajeli
    Hotiile tale!

    Acum soarta ta se afla
    Doar la CCR
    Ei invart erate calpe
    Sa te scape ,bre!

    Daca tu vei fi scapat
    De aceasta grupare
    Soarta noastra- i de rahat
    Si n-avem scapare!

  12. Turnatorul a fost ,,ales’ de statul paralel si el si Iohanus curdeferDoua animale nebune sustinuti de alti hoti de aceeasi teapa

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger