AcasăNewsBREAKING NEWS! Fostul primar Piedone, la un pas de eliberare din închisoare!...

BREAKING NEWS! Fostul primar Piedone, la un pas de eliberare din închisoare! Ce a decis Instanța Supremă

(sursa foto: Facebook/Cristian Popescu Piedone)

Fostul edil al sectorului 4, aflat după gratii ca urmare a pedepsei primite în dosarul Colectiv, ar putea scăpa de închisoare.

Atât Cristian Popescu Piedone, cât și alți trei inculpați din dosarul Colectiv cer anularea pedepsei în dosarul Colectiv. Instanța Supremă, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), a decis să admită cererile de recurs în casație.

Mai exact, ÎCCJ admite, în principiu, cererile de recurs în casaţie formulate de inculpaţii George Petrică Matei, Cristian Victor Popescu Piedone, Alin George Anastasescu, Cristian Mihai Niţă șo Antonina Radu împotriva deciziei penale nr.566/A din data de 12 mai 2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016, potrivit Mediafax.

Când va avea loc termenul de judecată

Decizia așteptată de către Piedone, care vrea să redevină un om liber, s-ar putea lua în februarie anul viitor. Iată ce se menționează în minuta ÎCCJ: „Trimite cauza în vederea judecării recursului în casaţie la completul C8, în compunere de 3 judecători. Fixează termen de judecată, în şedinţă publică, la data de 22 februarie 2023”.

Totodată, ÎCCJ a respins cererile de suspendare a executării deciziei atacate formulate de către George Petrică Matei şi Cristian Victor Popescu Piedone.

„Se vor cita recurenţii inculpaţi Matei George Petrică, Popescu Cristian Victor Piedone, Anastasescu Alin George, Niţă Cristian Mihai și Radu Antonina, intimaţii inculpaţi, intimatele părţi civile, intimatele părţi responsabile civilmente şi intimatele persoane vătămate. Se va emite adresă către Baroul Bucureşti în vederea desemnării a câte un apărător din oficiu pentru inculpaţi. Se vor încunoştinţa apărătorii aleşi ai părţilor”, potrivit sursei citate.

Vă amintim că fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv. Alin Anastasescu, patron al clubului Colectiv, a fost condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare. Antonina Radu, pompier, a primit 8 ani și 8 luni de închisoare, iar Cristian Niță, reprezentant al firmei de artificii, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni cu suspendare. Cei patru inculpați au depus la Înalta Curte de Casație și Justiție un recurs în casație prin care cer anularea deciziei de condamnare.

Tragedia de la Colectiv a avut în urmă cu șapte ani. În seara zilei de 30 octombrie 2015, sute de tineri se aflau în clubul Colectiv din fosta fabrică Pionierul din Bucureşti, unde veniseră la concertul trupei rock Goodbye to Gravity. În urma incendiului devastator ce a izbucnit în club, 64 de oameni au murit.

author avatar
Andrei Coman
384 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger