AcasăNewsBREAKING NEWS: Dosarul 10 august, clasat de DIICOT! Decizii controversate luate de...

BREAKING NEWS: Dosarul 10 august, clasat de DIICOT! Decizii controversate luate de procurori

La aproape doi ani de la violențele din 10 august, procurorii au luat primele decizii esențial. DIICOT a anunțat, miercuri, 15 iulie, că a dispus clasări în privința dosarului referitor la protestul din august 2018, din Piața Victoriei. O ordonanță în acest sens a fost dată încă din 26 iunie, conform DIICOT.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au dispus clasări în două chestiuni atent urmărite de opinia publică. Adică, atât „clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii, în forma tentativei, a infracțiunii de acțiuni împotriva ordinii constituționale”, respectiv au concluzionat că nu a fost vorba de o tentativă de lovitură de stat, cât și a cauzei care îi viza pe foștii șefi ai Jandarmeriei.

A doua decizie a vizat clasarea cauzei „sub aspectul săvârșirii de către suspecții maior CAZAN LAURENŢIU VALENTIN, comisar şef de poliţie CHIRICĂ MIHAI DAN, colonel CUCOŞ GHEORGHE SEBASTIAN și colonel SINDILE IONUŢ-CĂTĂLIN a infracțiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă”, se arată în comunicatul DIICOT.

Ce au mai decis procurorii

Nu în ultimul rând, o parte a anchetei va ajunge în atenția Parchetului Militar.

Totul, după ce DIICOT a decis „declinarea competenței de efectuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu constând în aceea că, „în data de 10.08.2018, începând cu ora 1800, cu ocazia mitingului organizat în zona Piaţa Victoriei din mun. Bucureşti, au avut loc incidente violente în care au fost implicate forţele de ordine din cadrul Jandarmeriei Române, în urma cărora a rezultat rănirea mai multor persoane”, în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare.

164 afisari

2 COMENTARII

  1. Ioana Hurdea , AK-24 , azi , 15 iulie 2020 : ” CLASAREA DOSARULUI 10 AUGUST AR PUTEA FI ANULATA . PROCURORUL GENERAL ANUNTA CA DECIZIA VA FI SUPUSA CONTROLULUI IERARHIC ”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger