O informație de ultim moment vizează o acțiune a procurorilor anticorupție. Care fac, miercuri, percheziții la o instituție publică situată în București.
Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, descinderile au loc la sediul central al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).
Pentru moment, nu se cunosc foarte multe detalii despre dosarul în care se fac aceste percheziții și nici despre persoanele ce ar fi vizate de ancheta.
Ce vizează ancheta DNA-ului
DNA-ul a transmis un scurt comunicat, miercuri, 19 octombrie, anunțând că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției fac cercetări într-o cauză penală „ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2022, în legătură cu efectuarea unor controale la mai mulți agenți economici (producători, distribuitori și mari retaileri de produse alimentare și nealimentare)”.
În acest context, reprezentanții DNA-ului au mai transmis că în cursul zilei de 19 octombrie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, „se efectuează percheziții la o instituție publică situată în municipiul București”.
Sediul central al ANPC-ului se află pe Bulevardul Aviatorilor, în sectorul 1 al Capitalei. Până la acest moment, nu s-a aflat vreo reacție publică de la nivelul ANPC-ului cu privire la aceste percheziții.
ALERTĂ în magazinele Mega Image! ANPC i-a avertizat pe clienţi la ce trebuie să fie atenţi
Controale ANPC la marii retaileri
Despre acțiunea procurorilor s-a aflat în contextul în care Horia Constantinescu, președintele ANPC, e în război cu marile firme din afară care operează în România.
În ultimele luni, s-au făcut mai multe controale la marii retaileri, verificări ce s-au lăsat cu amenzi.
50 de magazine Auchan, din toată țara, amendate de ANPC cu 750.000 lei
Într-un comunicat postat pe 29 septembrie pe site-ul ANPC, se anunța că Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a realizat o serie de controale, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, în magazinele lanțului de hipermarketuri Auchan, la nivelul întregii țări.
”Am fost acuzați că facem prea multe controale dedicate unor lanțuri de magazine. Noi nu facem decât unele dedicate dumneavoastră, consumatorilor, pentru a fi siguri că sunteți respectați. Din România nu trebuie doar luați bani, mai trebuie și investit!
Trebuie făcută curățenie, ca de Paști, ca și cum această sărbătoare ar fi în fiecare zi. Până atunci, noi vom fi acolo să dăm o mână de ajutor pentru a-i convinge că așa stau lucrurile” – declara Horia Constantinescu, președintele ANPC.
Conform Autorității pentru Protecția Consumatorilor, au fost controlate 50 de magazine, iar, pentru neregulile constatate, comisarii ANPC au aplicat următoarele sancțiuni:
-93 amenzi contravenționale, în valoare totală de 750.000 lei
-11 avertismente
-oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valoare de aproximativ 42.000 lei
-oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 14 de unități.
Controale și în magazinele lanțului de supermarketuri Penny
Totodată, în 5 septembrie s-a aflat ce s-a constatat în urma unor controale derulate de ANPC în magazinele lanțului de supermarketuri Penny, la nivelul întregii țări.
Dintr-un comunicat al ANPC a reieșit că au fost controlate 256 de magazine, aparținând lanțului Penny, dintre cele 306 pe care compania Rewe România SA le administrează în țara noastră. „Pentru neregulile constatate, comisarii ANPC au aplicat următoarele sancțiuni:
333 amenzi contravenționale, în valoare totală de 3,5 milioane de lei
110 avertismente
oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valore de peste 100.000 lei
oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 29 de unități
închiderea unității pentru o perioadă de până la 6 luni, pentru 6 magazine, din județele Bacău (4 unități), Prahova (o unitate), Giurgiu (o unitate).”
Cumva se încearcă timorarea ANPC, deoarece a îndrăznit să agite apele la marile supermarketuri? Sunt cumva plângeri ale ambasadelor respectivelor țări din care provin escrocii din supermarketuri?
Au deranjat pe francezii de la Auchan.
Cine ia pus să facă inspecții și controale la marii retaileri? Necuratul. Cum să interzici acestor mari retaileri să vândă carne stricată sau otrăvită consumatorilor români? Ce, voia ANPC-ul să se vândă carnea otrăvită în Franța? Ăia nu rezistă ca noi la otrăvuri. ANPC trebuia să se consulte cu ambasadele occidentale înainte de a face controale la marii retaileri tot așa cum parlamentarii noștri o fac înainte de a elabora și vota orice lege și așa cum premierul și miniștrii săi o fac înainte de a lua o hotărâre. Păi ce, România e sat fără câini? Probabil că ANPC-ul și-a luat nasul la purtare și vroia să promoveze produsele românești în detrimentul otrăvurilor occidentale. Rău, rău, foarte rău.
dacă cineva este interesat, sa caute sa vadă ca spatiile comerciale în care „stau” aceste suoermarketuri/megamarketuri aparțin unor politicieni, care prin interpuși, le-au dat în chirie pe mii și zeci de mii de euro lunar.
din acest motiv este deranj la anpc, pt. ca anpc a aplicat legea, dar politicienii și chiriașii lor se dau mai presus de lege.
pe cale de consecință, au început cu cotonogeala prin instituțiile pe care le controlează și vedem aceste presiuni ale anpc făcute de mafia politica din România.
presiuni ASUPRA anpc făcute de către mafia politica din România.
după cum se comporta, dna actual, dovedește ca este sluga corupției politice.
Isi dau la geoale intre ei, capii ANPC.
Esti un prost!
Veninosule, cand o sa reusesti si tu sa ai alte opinii, fara a insulta ?! Ai auzit de argumente ?