AcasăNewsBREAKING NEWS: AUDIATĂ acum de SIIJ ― Procurorul care a abuzat un...

BREAKING NEWS: AUDIATĂ acum de SIIJ ― Procurorul care a abuzat un copil ― Maria Pițurcă

Maria Pițurcă, procurorul care a luat-o cu forța pe Sorina, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, pentru a o da familiei adoptive, s-a prezentat joi la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) pentru audieri.

Surse judiciare au informat că procurorii Secției de anchetare a magistraților au pus-o sub urmărire penală pe Maria Pițurcă, procurorul care ar fi bruscat-o pe Sorina. Și managerul de caz din DGASPC Mehedinți este urmărit penal. Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM) a decis cu o zi în urmă amânarea pentru joi a deciziei privind suspendarea Mariei Pițurcă, procurorul care a luat-o cu forța pe Sorina, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, pentru a o duce la familia sa adoptivă.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care un procuror din acea structură a intervenit în cazul fetiței din Mehedinți și a efectuat percheziția domiciliară. Astfel, procurorii de la Secția de anchetă efectuează verificările.

Fetița a fost luată cu mascaţii la finele lunii iunie din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce copila a fost înfiată de o familie din America.

Momentul în care mascații au intrat în casă și au luat fetița a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii și strigă „mami, nu vreau să plec!”. Imediat după ce fetița a fost luată din casă a apărut un val de nemulțumiri, oamenii fiind supărați de faptul că fetița a fost luată împotriva voinței ei.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc