AcasăNewsBREAKING NEWS. Atac cibernetic „complex” la Rompetrol! Anunțul oficial

BREAKING NEWS. Atac cibernetic „complex” la Rompetrol! Anunțul oficial

BREAKING NEWS. „Atac cibernetic complex” la Rompetrol! (sursa foto: Facebook/Rompetrol)

Un anunț de ultim moment, venit din partea Rompetrol, anunță un atac cibernetic cu care s-a confruntat compania. Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) conformă faptul că a fost informat de către Rompetrol cu privire la „un atac cibernetic complex care a avut impact asupra unor servicii”.

Rompetrol a comunicat, luni, 7 martie, problema, de natură cibernetică, cu care s-a confruntat și faptul că s-a luat legătura cu Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC, astfel încât să se ajungă la rezolvarea situației.

Ce NU funcționează

„În cursul acestei nopți, Rompetrol s-a confruntat cu un atac cibernetic complex.

Suntem în permanentă legătură cu Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC și împreună depunem toate eforturile pentru rezolvarea situației.

Pentru protejarea datelor, compania a sistat temporar funcționarea site-urilor și a serviciului Fill&Go, atât pentru flote, cât și pentru persoanele fizice”, s-a anunțat pe pagina oficială de Facebook a Rompetrol – KMG International.

Reprezentanții companiei au mai anunțat că activitatea benzinăriilor Rompetrol „se desfășoară normal”, menționând faptul că, în acest context, clienții au la dispoziție opțiunea plății în numerar sau prin card bancar. „Menționăm că activitatea operațională a rafinăriei Petromidia nu este afectată”, transmite aceeași sursă. Totul, în contextul în care Rompetrol Rafinare este compania care operează rafinăria Petromidia, din Năvodari.

Un prim mesaj de la DNSC

De asemenea, de la nivelul Directoratului Național de Securitate Cibernetică s-a transmis, în 7 martie, că DNSC-ul „a fost notificat de către compania Rompetrol cu privire la un atac cibernetic complex care a avut impact asupra unor servicii”.

Și se menționează că echipa Directoratului Național de Securitate Cibernetică „se află în contact permanent cu organizația afectată pentru remedierea problemei, oferind asistența necesară în acest caz”.

302 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger