AcasăNewsBRD declasata din cauza creditelor neperformante

BRD declasata din cauza creditelor neperformante

Moody’s a coborat cu o treapta ratingul BRD – Groupe Societe Generale. Agentia a retrogradat pe banda rulanta alte 28 de banci spaniole.

Ratingul BRD pentru depozite pe termen lung si scurt in moneda locala a fost coborat de la „Baa2” la „Baa3, la numai o treapta distanta fata de categoria junk”, (gunoi), nerecomandata investitiilor.

Seful Societe Generale, Frederic Oudea, avea in vedere inca de anul trecut restructurarea Societe Generale si reduceri de personal

Volumul creditelor neperformante ale BRD a crescut, iar Moody’s sustine ca perspectiva bancii este negativa. „Reflectand conditiile operationale dificile, creditele neperformante ale BRD au crescut semnificativ, ajungand la 16,8% din portofoliul total de imprumuturi in decembrie 2011 si continuand sa avanseze in primul trimestru din acest an”, precizeaza  Moody’s, care avertizeaza si asupra expunerii  ridicate a BRD in zona intreprinderilor mici si mijlocii aflate intr-o situatie dificila. Un factor agravant il constituie si creditele in valuta, in special in euro, care totalizeaza 56% din portofoliu. „Moody’s anticipeaza ca profitabilitatea BRD va ramane sub presiune si in 2013”.  Desi am solicitat o pozite oficiala de la BRD, banca nu si-a precizat pozitia si nici nu a anuntat daca are in vedere o reorganizare a activitatii, ori inchideri de unitati sau reduceri de personal.

Retrogradari pe banda rulanta

Moody’s a retrogradat ieri si ratingurile a 28 de banci spaniole, din care aproape o jumatate la categoria „junk”, in principal din cauza colapsului pietei imobiliare din Spania. Printre institutiile retrogradate se numara si cele mai mari banci spaniole, Banco Santander si BBVA.

author avatar
Arpad Dobre
185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger