AcasăNewsBrățări electronice pentru elevii chinezi

Brățări electronice pentru elevii chinezi

Elevii de gimnaziu din Beijing au revenit la cursuri dotaţi cu brăţări electronice, create pentru a emite o avertizare în caz de febră, în contextul în care China se teme de un nou val de contaminare cu COVID-19.

Dispozitivul este cel mai recent exemplu de utilizare masivă de către China a noilor tehnologii în încercarea de a ţine sub control noul coronavirus, care a contaminat aproape 83.000 de persoane, din care 4.633 de cazuri au fost mortale. În cazul unei temperaturi ridicate – peste 37,2 grade – brăţara trimite o alertă către cadrele didactice, iar ele sunt încurajate să anunţe imediat poliţia, relatează Beijing Daily. Aceste brăţări inteligente – aflate în stadii de testare în cinci districte ale capitalei chineze –  înregistrează în timp real temperatura elevilor. Părinţii copiilor şi unităţile şcolare pot monitoriza apoi datele prin intermediul unei aplicaţii pentru telefonul mobil. China a închis toate şcolile în luna ianuarie, cursurile desfăşurându-se ulterior online.  Autoritățile se tem de o recrudescenţă a infectărilor –  luni au fost raportate 17 cazuri noi, dintre care 10 de origine locală, în special în Wuhan, metropolă plasată mai mult de două luni în carantină şi unde virusul a fost descoperit la sfârşitul anului trecut. În Beijing, doar liceenii din clasele terminale primiseră până acum permisiunea să revină în şcoli ca să se pregătească pentru examenul de bacalaureat.

author avatar
Radu Jacotă
301 afisari

1 COMENTARIU

  1. Copii fac febra si din alte sute de motive medicale.
    Simpla raceala, criza astm , toxiinfectie alimentara, infectii amigdaliene, enterocolite sau…infectii renale.
    Asta si referitor la persoanele monitorizate pron verificarea temperaturii in incinte !Daca au temperatura peste 37 C nu inseamna ca au covid.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri