AcasăNewsBrăila, la un pas de tragedia de la Beirut! Polițiștii, captură impesionantă...

Brăila, la un pas de tragedia de la Beirut! Polițiștii, captură impesionantă de azotat de amoniu, substanța care a făcut victime și la Mihăilești

Brăila, la un pas de tragedia de la Beirut! Polițiștii au făcut o captură impezionantă de azotat de amoniu, substanța care a făcut victime și la MihăileștiBrăila, la un pas de tragedia de la Beirut! Polițiștii au făcut o captură impezionantă de azotat de amoniu, substanța care a făcut victime și la Mihăilești

Orașul Brăila a fost la un pas de tragedia de la Beirut în care sute de oameni și-au pierdut viața și mii de persoane au fost rănite. Polițiștii au găsit 29 de tone de azootat de amoniu depozitat în condiții necorespunzătoare, fapt care ar fi putut produce o explozie catastrofală, mai ales când temperaturile sunt ridicate.

Și la Brăila cele 29 de tone de azotat de amoniu era depozitate tot în zona portului, la fel ca în Beirut. Polițiștii au deschis dosar de cercetare penală, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila.

Autoritățile au făcut un control la depozitul unei societăţi comerciale situat în zona portuară. Cele 29 de tone de azotat de amoniu erau depozitate în aer liber, în condiții necorespunzătoare, ambalate în saci.

Brăila, la un pas de tragedia de la Beirut: Azotat de amoniu, depozitat în condiții necorespunzătoare

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „producerea, livrarea sau utilizarea îngrăşămintelor chimice, precum şi a oricăror produse de protecţie a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializării”, respectiv, „nesupravegherea şi neasigurarea depozitelor de deşeuri şi substanţe periculoase, precum şi nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor, numai ambalate şi în locuri protejate”, potrivit sursei citate.

Beirutul, distrus după ce mii de tone de azotat de amoniu au explodat

Urmările exploziei care a zguduit portul din Beirut sunt catastrofale. Numeroase clădiri au fost distruse! Până la 300.000 de persoane au rămas fără locuinţă, a anunţat guvernatorul capitalei libaneze Marwan Abboud, care estimează pagubele până la cinci miliarde de dolari.

„Cred că între 250.000 și 300.000 de oameni au rămas fără adăpost”, a declarat Marwan Aboud. „Am făcut un tur în Beirut, iar pagubele se pot ridica la trei până la cinci miliarde de dolari”, a adăugat guvernatorul.

Preşedintele Michel Aoun a declarat că 2.750 de tone de nitrat de amoniu au fost depozitate în condiţii neconforme timp de şase ani şi asta ar sta la originea dezastrului care a ucis peste 100 de oameni și a rănit alți 4.000.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
180 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger