AcasăNewsBrad de Crăciun construit din 19.000 de doze de vaccin. Îndrăzneața idee,...

Brad de Crăciun construit din 19.000 de doze de vaccin. Îndrăzneața idee, amendată cu 90.000 de lei – FOTO

Brad de Crăciun construit din 19.000 de doze de vaccin. Îndrăzneața idee, amendată cu 90.000 de lei - FOTO

Comisarii Gărzii de Mediu i-au amendat cu 90.000 de lei pe organizatorul centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor din Bucureşti, care a autorizat construirea unui brad alcătuit din recipiente de vaccin, şi pe operatorul autorizat pentru transportul deşeurilor medicale din acelaşi centru.

Centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor fusese deschis în luna martie de către primăria sectorului 4 Bucureşti şi s-a aflat, în luna octombrie, pe lista centrelor din cadrul unui maraton de vaccinare organizat în Bucureşti.

„Am fost sesizaţi în privinţa existenţei unor construcţii din deşeuri medicale, în incinta centrului de vaccinare organizat în interiorul Palatului Copiilor, din sectorul 4 al Bucureştiului, iar echipa de control a GNM a găsit şi sancţionat mai multe abateri legate de folosirea şi transportul deşeurilor medicale de acolo. Cele trei sancţiuni contravenţionale au totalizat 90.000 de lei”, a declarat comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu (GNM), Marioara Gătej.

foto: Facebook/Ro Vaccinare

Imaginile cu bradul au ajuns și în presa internațională

Mai mult, compania de transport s-a ales şi cu o notificare către Agenţia pentru Protecţia Mediului, în vederea suspendării activităţii, până la remedierea problemelor constatate, privind nerespectarea regimului de transport al deşeurilor medicale, în vederea eliminării.

Construirea bradului, alcătuit din 19.000 de doze de vaccin, a durat sute de ore de muncă, după cum s-a precizat, în urmă cu câteva zile, pe pagina oficială de Facebook Ro Vaccinare.

Bradul original a făcut înconjurul Internetului, cu apariţii în presa mondială. Cei de la centrul de vaccinare spun că flacoanele au fost dezinfectate înainte de a fi asamblate în brad şi că nu a existat risc de contaminare.

author avatar
Andreea Vlad