AcasăNewsBoss-ul Enel Romania investeste doar in propriul entertainment!

Boss-ul Enel Romania investeste doar in propriul entertainment!

Chermeze scumpe si seminarii stropite cu sampanie – asa isi umple timpul Luca d‘Agnese, CEO Enel Romania, in timp ce societatea pe care o conduce este acuzata ca nu si-a indeplinit planul de investitii, e verificata de procurori pentru o ca ar fi scos fraudulos din tara o suma fabuloasa si e data in judecata de consumatori.

In timp ce firma pe care o conduce este in vizorul autoritatilor, Luca d‘Agnese, CEO Enel Romania, participa la petreceri si seminarii

Firma condusa de Luca d‘Agnese  este tarata prin tribunale de clientii revoltati din pricina penelor de curent sau a aparatelor electronice “prajite” din cauza fluctuatiilor de tensiune. Printre acestia se afla si Consiliul Judetean Constanta, al carui presedinte s-a declarat umilit de atitudinea Enel.

Societatea Enel a fost vizitata de procurorii DIICOT

“Am hotarat sa dam in judecata Enel, care isi permite sa isi bata joc de cetatenii judetului Constanta si de toate firmele si institutiile private sau publice din judet. (…) Este evident ca reteaua nu face fata, iar transformatoarele si cablurile se ard periodic, lasand in bezna si frig sute de abonati”, declara, recent, presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu. De altfel, mai multe comune din judetul Constanta au actionat deja in instanta firma Enel, care are sute de procese in toata tara. Pe langa procese, sub bagheta lui d‘Agnese, Enel se confrunta si cu o alta problema, dezvaluita la inceputul acestei luni de “National”: vizita procurorilor DIICOT, care au “calcat” mai multe sedii si au ridicat documente, pentru a verifica informatiile potrivit carora partea italiana ar fi scos din Romania o suma fabuloasa, cu multe zerouri.

Relaxat, la seminar

In timp ce asupra firmei pe care o conduce planeaza suspiciuni, atat din partea clientilor, cat si a autoritatilor, d‘Agnese  se delecteaza pe la seminarii pe teme energetice si, mai ales, la perecerile de dupa. La un workshop organizat recent, d‘Agnese a tinut sa puncteze ca Romania risca sa piarda investitii importante daca piata de energie nu va fi liberalizata, cu pretul unor costuri mai mari pentru populatie si cu riscul de a ajunge importator de energie, daca nu va obtine fondurile necesare pentru a finanta investitiile in tehnologie. “Romania trebuie sa invete sa fie consecventa in modernizare. Prin investitii, consumul este eficientizat”, atentiona boss-ul de la Enel, in cadrul seminarului, uitand parca faptul ca firma sa este acuzata ca nu si-a respectat planul de investitii promis statului roman.

Atitudinea delasatoare a lui d‘Agnese contrasteaza cu intentiile si munca asidua de care a dat dovada, cel putin pana in momentul de fata, un alt reprezentant al italienilor, directorul general al companiei din Romania. In aceste conditii, este surprinzator cum Fulvio Conti, administratorul si directorul general al Enel Italia, nu intervine trimitind in Romania un CEO competent in masura sa se ocupe de interesele companiei si sa faca investitiile promise statului roman. Sau poate ca domnul Conti asteapta intai concluziile procurorilor romani pentru a-l inlocui pe d’Agnese.

author avatar
Narcis Voica
774 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger