AcasăNewsBoss-ul de la Transelectrica a fentat Fiscul cu banii de chirie

Boss-ul de la Transelectrica a fentat Fiscul cu banii de chirie

Andrei Benghea-Malaies sustine ca nu si-a inchiriat niciodata locuinta

Directorul general al companiei Transelectrica are probleme cu declararea veniturilor. „National” a descoperit ca Andrei Malaies a inchiriat un apartament de lux cu 850 de euro pe luna, insa banii obtinuti de acesta nu apar in niciun document oficial.

Andrei Benghea-Malaies sustine ca nu si-a inchiriat niciodata locuinta

Andrei Gabriel Benghea-Malaies, proaspatul sef de la Transelectrica numit in functie de ministrul liberal Daniel Chitoiu, stie sa jongleze cu banii. Discret, departe de ochii Fiscului.

Fratii lui Malaies au marturisit ca apartamentul a fost inchiriat o lunga perioada

Reporterii „National” au descoperit ca acesta a inchiriat apartamentul de 100 mp pe care si l-a cumparat din salariul de bugetar in 2008, fara a declara veniturile la Administratia Financiara. Ca sa nu plateasca impozit.

Malaies a cerut 850 de euro pe luna, bani care nu se regasesc in declaratia de avere

In anuntul postat pe internet, in urma cu mai bine de un an, Malaies precizeaza ca vrea de la chirias 850 de euro pe luna, oferind in schimb un apartament de lux cu trei camere, situat in zona 13 Septembrie.

Uite chiria, nu e chiria!

Ion Nitu, unul dintre patronii Redac SRL, este vicepresedinte al TransFonD, companie agreata de BNR si Ministerul Finantelor

La doua dintre numerele de telefon mentionate in anunt au raspuns ieri fratii vitregi ai lui Malaies, care au declarat ca locuinta a fost inchiriata o lunga perioada, dar ca in prezent acolo locuieste proprietarul. Adica Andrei Malaies. „A fost inchiriat, dar acum sa acolo Andrei”, ne-a spus unul dintre frati, Adrian Malaies.

La cel de-al treilea numar a raspuns chiar directorul general Transelectrica.

„Apartamentul nu este inchiriat. Acolo stau eu. (…) Nu aveam de ce sa declar banii proveniti din chirie, fiindca nu am luat niciun ban. Daca aveti nelamuriri, contactati Biroul de Presa al Transelectrica”, a declarat Malaies.

Contract pentru profesorul Nitu

Dupa contractul de publicitate de 127.000 de euro oferit prin negociere directa afaceristului Mihai Craiu, compania condusa de Malaies a mai facut niste achizitii: servicii de intretinere si reparatii auto, pentru municipiul Craiova. Firma castigatoare, Redac SRL, este dirijata economistul Ion Nitu, Silvia Stanescu si afaceristul Constantin-Doru Stanescu (prietenul si partenerul de afaceri al lui Mircea Dinescu). Ion Nitu este nu numai profesor universitar, ci si vicepresedinte al companiei TransFonD, principalul furnizor de servicii de plati interbancare, care coopereaza cu Banca Nationala si Ministerul Finantelor.

author avatar
Narcis Voica
2.727 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger