AcasăNewsBoris Berezovski a murit subit de „kaghebita”

Boris Berezovski a murit subit de „kaghebita”

Berezovski, impreuna cu Andrei Lugovoi, principalul suspect in cazul otravirii cu poloniu radioactiv a lui Litvinenko

„Nasul” de la Kremlin, cum i se spunea lui Berezovski pe vremea cand avea un cuvant greu de spus pe langa Boris Eltin, si-a gasit sfarsitul in cada, in casa lui din Berkshire. La 67 de ani.

Berezovski (dreapta), impreuna cu Andrei Lugovoi, principalul suspect in cazul otravirii cu poloniu radioactiv a lui Litvinenko
Politia a securizat imediat perimetrul locuintei lui Berezovschi

Prima ipoteza a fost ca, in sfarsit, kaghebistii i-au facut de petrecanie, fiind de multa vreme pe lista neagra cu tradatorii. A doua ipoteza a fost ca si-a inscenat moartea ca sa poata disparea cu ce i-a mai ramas din uriasa avere de miliarde de dolari, dupa ce a pierdut 3,7 miliarde de lire in favoarea oligarhului potrivnic Roman Abramovici, patronul echipei de fotbal Chelsea.

Ultima ipoteza a fost ca s-a sinucis de disperare ca nu l-a iertat Putin si nu i-a permis sa se intoarca in Rusia, dupa cum ii cerea in scris in ultimele saptamani. Pentru politia britanica moartea oligarhului ramane suspecta si dupa ce nu s-au gasit substante chimice sau radioactive in locuinta lui. Ceea ce se stie cert este ca oligarhul se afla pe lista neagra a KGB. Berezovski a facut parte din schema KGB de preluare a valorilor comunistilor si de investire a acestora pe piata libera, dupa caderea colosului sovietic. Celor mai de incredere li s-au dat pe mana resursele strategice, petrolul, gazele, metalele  etc. Berezovski a facut parte din acest „cerc intim”, ca si Mihail Hodorkovski, si a crezut, ca si acesta, ca poate dispune in voie de imperiul financiar creat, fugind in Marea Britanie. Dar „KGB nu uita si nu iarta”, a declarat un apropiat al lui Berezovski.

author avatar
Adina Mutar
483 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger