AcasăNewsBorbely: "Nu renunt la taxa auto numai pentru ca se inmatriculeaza masini...

Borbely: „Nu renunt la taxa auto numai pentru ca se inmatriculeaza masini in Bulgaria

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a declarat, luni, într-o conferinţă de specialitate, că nu va renunţa la taxa auto numai pentru faptul că românii continuă să înmatriculeze maşini în Bulgaria. „Noi nu putem obliga pe nimeni să nu înmatriculeze nu numai în Bulgaria, ci în orice altă ţară.”

Ministrul a adaugat: „Evident că se calculează şi unele dezavantaje, dar nu pot să renunţ la o taxă numai pentru că nu ştiu câte maşini se înmatriculează în Bulgaria. Eu sunt convins că este un program bun şi sunt convins că înţeleg şi cetăţenii că cel care cumpără o maşină trebuie să plătească o taxă de primă înmatriculare, aşa cum se întâmplă şi în alte ţări’, a afirmat Borbely, citat de Agerpres. Acesta a mai spus că ar putea fi luată în discuţie, la un moment dat, ideea de a exista o singură taxă pentru toate maşinile, însă la, ora actuală, România nu este pregătită să facă acest pas.

‘Eu nu abdic de la un principiu care trebuie să fie respectat, adică ‘Poluatorul plăteşte’. Vă repet că Legea din 2010, pe care o aplicăm acum, înseamnă că orice fel de maşină care se înmatriculează în România indiferent că este adusă din străinătate sau de aici, trebuie să plătească o taxă de primă înmatriculare (…) Ceea ce s-a pus în discuţie a fost legea veche care a funcţionat circa jumătate de an, unde a fost o discriminare indirectă, deoarece plăteau taxă de primă înmatriculare numai cel care aducea maşina din străinătate, nu cei care cumpărau din România. Această discriminare trebuie eliminată, conform deciziei Curţii. După părerea mea, în momentul de faţă poate vom analiza să introducem la o anumită dată o taxă pentru toate maşinile, dar acum România nu-şi poate permite acest lucru. Deocamdată, cei care cumpără maşini din străinătate trebuie să-şi asume această taxare suplimentară (…)’, a explicat ministrul Mediului.

 

139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger