AcasăNewsBorbely ne trimite in fiecare an cu masina la control

Borbely ne trimite in fiecare an cu masina la control

Ministrul Laszlo Borbely ne pregateste o noua taxa pe principiul “poluatorul plateste”

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, vrea sa ne bage pe gat, incepand din 2013, un nou sistem de taxa auto pe principiul “poluatorul plateste”.

Ministrul Laszlo Borbely ne pregateste o noua taxa pe principiul “poluatorul plateste”

Nici nu a aparut bine noul proiect privind taxa de poluare auto, ca ministrul Mediului, Laszlo Borbely, se gandeste sa-l mai modifice o data. In varianta gandita de udemerist tot posesorul de autoturism va plati taxa cu pricina in functie de noxele masinii. Noxe care vor fi stabilite anual dupa un control la service. „Am intentia de a introduce, daca e posibil de la jumatatea anului viitor, daca nu, atunci de la 1 ianuarie 2013, o carte verde. Asta inseamna, la fel ca si in alte state, ca trebuie sa te duci in fiecare an la cei care verifica noxele care ies din teava de esapament, ei fac masurarea, iar daca nu mai corespunzi normelor, nu poti sa mai circuli pe drumurile publice, trebuie sa repari masina. In al doilea rand, platesti o taxa in functie de noxe”, a explicat Borbely, precizand ca noua taxa va aplicata tuturor autovehiculelor, diferentiat, in functie de nivelul de poluare.

„Va fi o taxa mult mai mica, evident, iar atunci vom renunta la taxa de prima inmatriculare si toata lumea va avea acelasi statut, cel care polueaza plateste. Din pacate, toate masinile, chiar daca sunt mai noi, intr-o anumita masura polueaza”, a mai afirmat Laszlo Borbely. Reamintim ca Executivul a adoptat,  nu mai departe de saptamana trecuta, noul proiect de Lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, care prevede reducerea acesteia cu pana la 25% fata de forma initiala.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
497 afisari

2 COMENTARII

  1. Pai, si inainte nu era tot asa? Este corect sa platesti daca poluezi, dar cat poluezi nu se poate stabili decat cu ocazia VTA si de atat platesti. Este mult mai echitabil decat aiureala cu „taxa de prima inmatriculare”. Acest nou sistem il discutam ca o eventuala propunere de mai mult timp, intre prieteni si cunostinte. Se inlatura astfel anomalia ca masinile noi, sau de generatie noua, care nu polueaza, acestea sa fie taxate mai mult decat rablele.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger