AcasăNewsBOR devine ring de box. Răspuns năucitor al lui IPS Teodosie pentru...

BOR devine ring de box. Răspuns năucitor al lui IPS Teodosie pentru Patriarhul Daniel

BOR devine ring de box. Răspuns năucitor al lui IPS Teodosie pentru Patriarhul Daniel

După ce o scrisoare trimisă de Sfântul Sinod al Patriarhiei Române l-a criticat aspru pe arhiepiscopul Tomisului, autor al multor declarații controversate și al sfidării regulilor împotriva pandemiei, IPS Teodosie îi dă replica Patriarhului Daniel.

Teodosie este criticat în termeni foarte duri de Patriarhul Daniel într-o scrisoare oficială prin care îi e refuzată avansarea în ierarhia bisericii: Răzvrătire, sfidează Patriarhia, atitudine provocatoare, permite doctorate plagiate. Plus acuzații că nu-și plătește facturile de aproape jumătate de milion de lei

Conducerea Bisericii Ortodoxe Române (BOR) i-a refuzat arhiepiscopul Tomisului, avansarea în ierarhia internă și transformarea în mitropolit, potrivit răspunsului oficial consultat de G4Media.ro. Decizia oficială i-a fost trimisă lui Teodosie de cancelaria Sfântului Sinod „din încredințarea” Patriarhului Daniel, și constituie un rechizitoriu dur față de comportamentului arhiepiscopului de Tomis.

ÎPS Teodosie a declarat, vineri că „nu se dezice” de faptele sale, că a avut o atitudine creștină și că singura „sancțiune” de care se teme este cea a lui Dumnezeu.

„Doar Dumnezeu poate să-mi dea sancțiuni”

Teodosie a spus că a cerut avansarea la cererea credincioșilor și că are inclusiv scrisori din diaspora pentru acest lucru. Arhiepiscopul Tomisului adaugă că, prin atitudinea sa în timpul pandemiei „a avut o atitudine creștină”.

„Aveam cu mine mii de oameni, nu pentru mine nu pentru a deveni vedetă. Eu am vrut să fiu în rugăciune și voi fi și după pandemie. Am decis să slujesc Sfânta liturghie în fiecare zi, ce e rău în asta?”, a spus el, citat de Digi 24.

„Eu nu mă dezic de ce am făcut, am avut o atitudine creștină, de apărare a dreptei credințe. A apăra dreapta credință e un lucru pozitiv și, iată, credincioșii m-au urmat. Eu am vorbit în numele lui Dumnezeu, nu am vorbit de capul meu”, a adăugat prelatul.

Întrebat dacă se teme că va fi sancționat de conducerea BOR, arhiepiscopul a răspuns: „Nu vorbim de sancțiuni, vorbesc de ce e pozitiv. Doar Dumnezeu poate să îmi dea sancțiuni, numai de sancțiunea lui Dumnezeu mă tem”.

„Dacă Dumnezeu va voi, va fi mitropolie”

El a spus că nu intenționează să se retragă și că nu crede că solicitarea de ridicare în rang a arhiepiscopiei a fost refuzată din cauza comportamentului său. „Dacă Dumnezeu va voi, va fi mitropolie”, a adaugat el. Totuși, răspunzând la o întrebare a jurnaliștilor, ÎPS Teodosie a spus că nu este interesat să devină patriarh al BOR.

„Am reacționat cu rugăciune, ştiu că Dumnezeu este Adevărul suprem și ne va ajuta să punem Adevărul în lumină. Am făcut astăzi referire la Sfinții Împărați Constantin și Elena. Ei au dorit să descopere crucea, cel mai important semn al creștinismului. Și noi am dorit să ne descoperim istoria, de aici de la Dobrogea, o istorie atât de obscură pe care nu o cunoșteam (…)Am avut o atitudine creștină de apărare a dreptei credințe. A apăra dreapta credință nu este un lucru negativ, ci pozitiv. Iată, credincioșii m-au urmat”, a continuat ÎPS Teodosie, citat de Antena 3.

Întrebat de jurnaliști dacă va continua demersurile pentru înființarea unei mitropolii la Constanța, Teodosie a confirmat.

„Da, bineînțeles, cum să nu fac demersuri. Pentru că stă, cum spune Sfântul Apostol Pavel, cum să nu mărturisesc mai departe adevărul, dacă nu mărturisesc însemnează că încep să mor, pentru că a mărturisi însemnează viață”.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
1.574 afisari

21 COMENTARII

  1. El slujeste Sfantului Ban
    Teodosie Spagoveanu Inalt prea Felatul se linge pe degete de miere

  2. Daniel nu este corupt,nu este interlop ca dihania asta urata si rea teodosie distrugatorul Au ramas someri din cauza lui sute de oameni ,a distrus ce am construit noi fara nicio grija in dispret total fata de oameniDar na satanile rezist cu cine sa tina ?Cu dracul !

  3. Teodosie este ca voi bai rezistilor !Aimbolnavit oameni indemnandu i sa nu poarte masca sa nu se fereasca ca ii apara Dumnezeu Dar Dumnezeu iti da dar nu ti pune in traista !

  4. Teodosie este singura fata bisericească care a avut curajul mărturisiri pentru Hristos în vreme de pandemie, pe când BOR cu Daniel în frunte și slugile lui au trisat. Nu e Teodosie un sfânt, are păcatele lui, ca noi toți, dar celelalte înalte fete bisericești s-au pitit după Daniel și au așteptat ordinul lui. Nu e ușor sa te opui slugilor antihristului, dar chiar de la BOR sa vina trișarea? Neam de nimic. Bravo Teodosie pentru atitudine, dar din pacate te vor ataca cel mai rău ai tăi, iar oamenii, săracii, chiar nu mai înțeleg nimic. Dar nu asta e Planul? Sa prostești mulțimea și jigodiile sa facă ce vor mai departe?

  5. Acest conflict generat de Daniel poate avea consecinte nebanuite. Una ar fi ruperea BOR o dorinta mai veche a unora ca incurajeaza distrugerea ortodoxiei…

  6. cine vorbeste cel mai mult despre Hristos ca asta inseamna crestinismul sa marturisesti si sa indemni la bine credinciosii nu sa i lasi lipsiti de mangaierea sufleteasca in vremurile grele nu lla bine acela spune adevarul si merita sa fie cat mai sus!!!!!!!!!!in rest depre lucruri lumesti vorbesc multi ca toti laicii omenirii si mai bine si mai rau dar pt un prelat al bisericii conteaza predica despre suflet si cele sfinte!!!!!!!!se vede ca dezbina si stapaneste a ajuns si in biserica!!!!!!!!

  7. De la prima la ultima litera din titlu este o exagerare.
    Lucrurile se vor aseza usurel, cu tot efortul unor păgâni de a baga batul prin gard.
    Am observat ceva foarte interesant: cam toti cei care, in decursul vietii lor trupesti, au fost împotriva Lui Dumnezeu, impotriva Bisericii Triumfătoare si a celei Luptătoare, impotriva Sfintilor, a Sfintelor Icoane, împotriva Ierarhilor si a Preotilor, împotriva educației crestine…ce credeti c-au facut?
    Au lasat cu limba de moarte ca dupa moartea lor trupeasca, trupurile sa le fie incinerate.
    Si atunci, despre ce vorbim?
    Cam cine sunt cei care baga intriga?
    Sa-si vada paganii si ateii si necredincioșii de ratacirea lor, daca asta vor, si sa-i lase pe crestinii ortodocși in purtarea de grija a Lui Dumnezeu.
    Are PF Daniel suficienta intelepciune cat sa vada ca Mitropolie in Dobrogea este ceva necesar si cred ca oricine-l influenteaza nu va putea impiedica voia Lui Dumnezeu.
    Este evident ca frica tovarasului banescu arata ca omul se cunoaste dupa fapte precum pomul dupa roade.
    Biserica crestina si ortodoxa a fost intemeiata de Iisus Hristos cel răstignit, omorat si înviat si Domnul poarta de grija pana la sfârșitul veacurilor.
    In rest, peste toate vicleniile, intrigile si exagerarile se va depune praful istoriei.
    Atat PF Daniel cat si IPS Teodosie se spovedesc si se impartasesc, iar Capul Bisericii este Hristos si Biserica nu va putea fi biruita nici de portile iadului, in veci.

    • Băi, popilor, cultele trebuie decuplate de la buget! Ele trebuie să viețuiască doar din ce le dau credincioșii. Atât. Afacerile bisericii trebuie impozitate la fel ca toate afacerile. Religia trebuie interzisă în școli. Trebuie verificate și desființate retrocedările date bisericii.

  8. ASTA,SATANA CU GALEATA PLINA CU CACA IN CAPUL GAUNOS,DAR PLIN DE ARAMA CACANIE-AUR FURAT DE LA
    RUMANIIDACI-,ESTE SULICA-PULICA FRANARUL AL BIS-BISERICII PACATOSILOR IMBRACATI IN NEGRUL IADULUI.

    HOT DE TERENURI SI IMPOTENT MINTAL,GAUNOSUL CU BIDONUL SPART IN PARUL MURDAR SI SLINOS DE CEARA
    SI MARMELADA FURATA DE LA ALIMENTARA SINODULUI CURVIOSULUI TETEA-TUDOSIE IN PALARIE.
    BA,ARMATA IN UNIFORMA DE MILOGI,LASATI-NE CU FESTANIILE SI RAGAIELILE VOASTRE GAUNOSE
    SUNTETI CEI MAI PACATOSI IPOCHIMENI DIN SALBATICIA PAMANTULUI CARE SE SCUFUNDA.NUMAI FURATI,!!!!

  9. Stramosii vostri au cazut in transee, au luptat in frig, s-au jertit pentru patrie, popor, credinta…au aparat cu mainile goale tara asta…si voi, scolitilor si periatilor, pensatilor si imberbilor va kkati pe voi ca va ia grija si crapati? Oricum sunt o adunatura de loaze, cu creierii spalati..vaccinarea ca mai scapa poporul de paraziti…Daca vine vreun razboi muriti de frica inainte sa il vedeti..ce copii au crescut parintii vostri? Fricosi si cacaciosi, buni doar de petreceri si haimanalac ..vai de biata tara cu vaccinatii ei cu tot! URATI BISERICA, NATIA, POPORUL, CREDINTA, NU AVETI NIMIC IN SUFLETE DECAT HAOS SI HOTIE…CUM SA STIE UN PENSAT CEVA DESPRE SFANTUL ANDREI PE PAMANTUL DOBROGEI?! REZULTATUL MUNCII PARINTILOR SUNT FIX ACESTE LOAZE…DECI ASA PIERE NEAMUL SLAB…PATRIARHUL DANIEL FACE PREA MULTE AFACERI SI POLITICA…PREAMARIREA SA A ADUS CORUPTIA LA COTE NEMAINTALNITE IN BISERICA…CREDE SI EL CA E NEMURITOR…

    • Fă, ești beată sau aia chiar crezi?
      Biserica și popimea trebuie curățată și să trăiască din donații.

  10. ” … regulilor împotriva pandemiei… ” – zic sclaveții tîmpiți de ziarici, născuți cu forcepsul.

  11. doamne aparane si ajutane cum sti mai bine ca satana se baga peste tot chiar si in sf.biserica

  12. BA,CRESTINARILOR ORTOSFECTI
    1 ISIS,EVREU,A FOST UCIS DE NEAMUL SAU FARA TARA. SATRA,LIOTA NOMADA,A FURAT TARA FILISTINA-palestina.
    2.PURADEII LU MOS-ISE,VENITI DE NICARI,AU UNICA RELIGIE DIN LUME.IUDAISMUL,SIONISMUL CAPITALIST HOT.
    3.SLEAHATA A LUI ITIC SI STRULA NU CRED IN ALA ISIS,FACUT DE IAHVE DIN PIPAITUL UNEI DAME DIN SION.
    4.IN LUME SUNT 17 RELIGII,FIECARE CU SEFUL LOR.NOI,DACII,IL AVEM PE ZAMOLXE. AZMERICANII,PE DOLARUL.
    5.AFRICANII IL AU PE BAMBUS SI NAPASTA HOATA INGLIEJA,CARE ARE 30 COLONII CU LIMBA OFICIALA INGLIEJA.
    6.BISERICUTELE AU FOST FACUT DE OAMENII LU SATANA.DE AIA SE IMBRACA IN NEGRU POPII. AU CALITATI PITI
    TE…SPAGARI,MINCINOSI,BETIVI,CURVARI,HOMOSEXUALI,LINGEBLIDE,CASE MOCA,LEFURI,CIUBUCURI,HAINE,
    CASE DE PETRECERI,SI ALTE GOLANISME,CA RETARDATUL URAT,STRAMB,COCOSAT,MURDAR,SLINOS..TUDOSIIIEE

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger