AcasăNewsBombardierele strategice rusesti dau tarcoale Statelor Unite

Bombardierele strategice rusesti dau tarcoale Statelor Unite

Chiar in timpul desfasurarii summitului NATO, doua bombardiere strategice rusesti de tip TUu-95 Bear au efectuat exercitii de tiruri cu rachete de croaziera asupra Statelor Unite.

Navele de asalt portelicopter Mistral si-au dovedit eficienta in multe zone de conflict

Bombardierele au zburat deasupra nordului oceanului Atlantic, in traiectorii apropiate de Islanda, Groenlanda si nord-estul Canadei. Publicatia puncteaza faptul ca aparatele  au efectuat un exercitiu de asezare in asa-numitul „launch box” – o zona optim de lansare a rachetelor catre tintele din SUA. Pentru Tu-95 acest perimetru ar fi in Marea Labrador de unde rachetele ar putea atinge tinte din Ottawa, New York, Washington, Chicago sau chiar baza navala Norfolk. Tupolev 95 Bear sunt dotate cu sase rachete de croaziera cu focoase nucleare AS-15, cu o raza de actiune de 1.800 mile.

Moscova ar putea inchide spatiul aerian al Federatiei

Antrenamentele bombardierelor rusesti in apropierea SUA s-au intetit serios in ultima vreme

Intr-un interviu pentru ziarul de afaceri rus Vedomosti, premierul Dmitri Medvedev a declarat ca guvernul rus nu exclude posibilitatea ca Rusia sa-si inchida spatiul aerian ca raspuns la noi sanctiuni sectoriale occidentale.

“Daca vor exista sanctiuni in domeniul energetic, ori restrictii suplimentare impuse sectorului nostru financiar, vom fi nevoiti sa raspundem in mod asimetric”, a declarat seful Guvernului rus, relateaza Itar-Tass.”Daca transportatorii occidentali ocolesc spatiul nostru aerian, acest lucru ar putea sa conduca la falimentul multor companii aeriene care se clatina la marginea prapastiei in lupta pentru supravietuire”, a subliniat Medvedev. Un razboi al sanctiunilor nu aduce pacea in Ucraina, ci, din contra, ameninta sistemul global de securitate, a mai punctat premierul rus. Pe de alta parte, UE este „pregatita sa revina” asupra sanctiunilor pe care intentioneaza sa le impuna Rusiei, daca armistitiul din estul Ucrainei este „durabil” a declarat presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

Nave de razboi de tip Mistral se pot construi si in Rusia

Rusia ar putea incepe sa produca propriile nave de razboi asemanatoare cu navele de asalt port-elicopter de tip Mistral, a anuntat ministrul rus pentru Industrie si Comert, Denis Manturov, citat de RIA Novosti. Declaratia este considerate de analisti ca fiind un raspuns clar pentru anuntul facut de Frantei in care se anunta suspendarea livrarii primei nave de asalt Mistral catre Rusia din cauza implicarii Moscovei in conflictul din Ucraina.

 

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.011 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger