Cauta

Bombă! Parlamentarii vor să respingă prelungirea stării de urgență

Klaus Iohannis a anunțat că va prelungi cu încă o lună starea de urgență, însă este posibil ca Parlamentul să respingă la vot o asemenea măsură. Deputații susțin că prelungirea stării de urgență va pune pe butuci economia românească. 

Decizia lui Iohannis ar putea fi anulată de parlamentari

Cu opt zile înainte de a se sfârși perioada stării de urgență, președintele Iohannis a anunțat că va mai prelungi cu încă o lună această măsură. Deputații spun însă că, de data aceasta, nu vor mai vota prelungirea și că vor cere decizii economice și sociale, care să vină în ajutorul angajaților și al firmelor. ”În momentul de față, orice fel de discuție despre a mai fi sau nu stare de urgență vine la pachet cu lucruri foarte concrete care trebuie să i se ceară lui Iohannis. Știți cum a fost data trecută, instituim starea de urgență, punct. După care au urmat toate celelalte. Dacă mai ceri încă o dată starea de urgență, în condițiile în care economia va fi pusă pe butuci, trebuie să vii și să prezinți foarte detaliat ce ai de gând să faci în timpul stării de urgență, inclusiv pentru oamenii rămași pe drumuri, inclusiv pentru firmele românești. Altfel, să vii doar să spui că îți mai trebuie încă o tură, din punctul meu de vedere, nu merge. Au închis totul și ce facem mai departe? Către ce sectoare se duc banii ? Unde se duc banii? Nu știm. Fie și numai pentru faptul că au anulat transparența decizională nu ar mai trebui votată prelungirea stării de urgență”, ne-a declarat deputatul PSD Liviu Pleșoianu. Potrivit, deputatului Adrian Solomon, prelungirea stări de urgență va trebui aprobată de Parlament și este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple. ”Parlamentul va trebui să reacționeze mai bine la prelungirea stării de urgență. Acest tip de guvernare a țării este păgubos. Eu aș propune să nu se prelungească. Cred că putem să ne vedem de viață de acum încolo. Eu sper că se va ajunge la o ședință cu dezbatere pe această situație, în jurul datei de 14 aprilie, pentru a nu ne mai trezi că sunt alții care decid fără să țină cont de opinia poporului, prin reprezentanții săi”, a afirmat deputatul Adrian Solomon. Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, atrage atenția că starea de urgență a fost folosită de guvernanți pentru a acoperi nereguli grave care se petrec. ”În starea de urgență, la ROMATSA se dau afară directori și se pun directori care nu au nicio experiență. La Aeroporturi București s-a modificat organigrama și, în loc să se subțieze funcțiile de conducere, acestea s-au înmulțit, probabil că de aceea vor să prelungească, să poată face ce vor”, ne-a precizat Răzvan Cuc, fostul ministru al Transporturilor.

În afara României, începe relaxarea restricțiilor

Italia a anunțat că va reporni, treptat, activitățile economice, imediat după Paște și că vor f deschise micile afaceri, cu un singur angajat, cum sunt tâmplăriile și cizmăriile. Totodată, în Austria, Guvernul condus de Sebastian Kurz și-a declarat intenția de a relua activitățile publice, urmând să aplice un plan de relansare treptată a economiei. Românii de peste Prut reiau și ei activitățile, primii care se vor întoarce la muncă fiind bugetarii. ”Din 6 aprilie se revine la muncă, dar cu respectarea tuturor măsurilor impuse de autorități privind distanțarea socială. Este nevoie de activitatea lor pentru că sunt multe necesitați pe care cetățenii le au și încercăm să evităm paralizarea completă a activității autorităților. În ceea ce privește școlile, elevii vor continua să studieze online, acolo unde este posibil”, a declarat Igor Dodoan, președintele Republicii Moldova.

Ultimele stiri

  • Poliţişti de frontieră, înjunghiaţi de traficanţii de migranţi într-o parcare de pe A1/Au fost trase mai multe focuri de armă
  • O autostradă din China s-a prăbușit. Cel puțin 19 morți/Imagini impresionante de la locul dezastrului – VIDEO
  • Zeljko Kopic: „Ei nu ar trebui să mai fie parte din clubul Dinamo!”
  • Diana Șoșoacă poate candida la Primăria Capitalei. „Răsturnare de situație! Mi s-a admis candidatura!”
  • Noi vești despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic. Unde se află internat marele artist
  • Simonis, despre candidatura lui Popescu Piedone. „Ar trebui să se gândească, poate, la un exit”
  • Comunicat de presă Comuna RADOVAN
  • Publicarea anuntului de autorizatie de construire intr-un ziar de larga raspandire – este necesara?
  • Marcel Ciolacu anunță toleranță zero pentru „păcănele”. Începe marea curățenie!
  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Exit mobile version