AcasăNewsBOMBA! Locuitorii din patru state NATO ar vrea sa fie aparati de...

BOMBA! Locuitorii din patru state NATO ar vrea sa fie aparati de Rusia!

Un sondaj referitor la amenintari si la aparare in caz de atac militar vine sa ofere raspunsuri surprinzatoare. Cetatenii din patru state membre ale NATO ar prefera sa fie aparati de Rusia, arata un sondaj.

Rusia a fost prima optiune de aparare pentru participantii la sondaj din Bulgaria, Grecia, Slovenia si Turcia. Interesant, bulgarii si grecii considera Turcia principala amenintare la adresa tarilor lor. Pe plan mondial, cetatenii din cele mai multe tari si-ar dori sprijin militar din partea Statelor Unite. Rusii si chinezii s-au desemnat unii pe ceilalti ca aliati preferati. Un analist citat de Bloomberg remarca o diviziune intre tarile cu populatie majoritar ortodoxa si cele occidentale, cu unele exceptii: slovenii, desi cei mai multi sunt catolici, inclina catre Rusia, in timp ce romanii, majoritar ortodocsi, ii prefera pe americani. Sondajul Gallup a fost efectuat in perioada octombrie-decembrie 2016, pe esantioane de cate 1.000 de persoane din 66 de tari.

Previzibil

Raspunsurile oferite de acest sondaj nu fac decat sa reliefeze situatia din teren. Conform ultimelor date NATO, in cazul Romaniei, cel mai rapid ajutor militar, cel aerian, ar putea veni undeva intre 24 si 48 de ore. Foarte mult, daca tinem seama ca Rusia detine controlul militar absolut in Crimeea, de unde un avion poate ajunge imediat la Bucuresti. Dupa cum spune si istoricul Armand Gosu: “Un avion, daca pleaca de pe o baza aeriana din Simferopol, ajunge la Bucuresti in cateva minute. La fel, o racheta trasa din Crimeea face doar cateva minute pana in orice punct de pe teritoriul Romaniei”. Ca sa nu mai spunem ca o invazie terestra asupra tarii noastre ar face ca trupele rusesti sa intre in Capitala in cel mult sase ore. Asa ca interventia NATO ar fi mult prea tarzie. Cam asa vad lucrurile si cei din Bulgaria, Turcia si Slovenia. Cum s-ar spune, de ce sa mai suni la 112, daca politia vine prea tarziu? Nu mai bine il strigi pe vecinul Vasile care e ditamai zdrahonul si care ii poate el singur alunga pe hoti?

author avatar
Catalin Dumitrescu
701 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger