Cauta

Bombă la CNSAS! Mugur Isărescu a fost colaborator al Securității! Guvernatorul BNR, vânat de Iohannis

Cât de bogat este Mugur Isărescu şi ce face cu cei 250.000 euro pe care îi câştigă, anual

Mugur Isărescu a colaborat cu Securitatea pe vremea dictatorului Nicolae Ceaușescu! Nu este un fake-news, e chiar bomba detonată de CNSAS, care de o săptămâna a aprobat nota ce-i conferă guvernatorului Băncii Naționale această calitate!

Conform procedurii interne, o dată stabilit de conducerea instituției că Muguru Isărescu a fost colaborator al Securității, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității va sesiza Curtea de Apel București. Instanța este chemată să confirme sau sa infirme (după caz) verdictul dat de Colegiul CNSAS.

Colegiul a aprobat Nota de Constatare și a dispus introducerea la Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București a acțiunii în constatare pentru stabilirea calității de colaborator al Securității, pentru următoarea categorie de persoane: – art. 3 lit. q (guvernatorul Băncii Naționale a României, președinte, vicepreședinte de bancă și membrii Consiliului de Administrație din sectorul bancar) – 1 persoana”.

Așadar, comunicatul dat de CNSAS după ședința din 8 iunie a Colegiului este clar și țintește fix persoana lui Mugur Isărescu.

Purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale a României, Daniel Suciu, a refuzat să comenteze verdictul CNSAS, afirmând pentru ziare.com că informația cu pricina nu este ceva care să vizeze instituția BNR, ci e vorba despre o chestiune personală a șefului său.

Până la momentul redactării acestei știri, nici Mugur Isărescu nu a oferit vreun comentariu pe marginea verdictului de colaborator pus de CNSAS.

Isărescu și pseudonimul „Manole”

Despre statutul de colaborator al Securității pe care îl are Mugur Isărescu s-a mai tot scris, dar acum este pentru prima oară când instituția abilitată să facă astfel de verificări pune un asemenea verdict.

În urmă cu trei ani, a apărut în spațiul public informația că Isărescu ar fi colaborat cu Securitatea sub numele de cod „Manole”. Totuși, atunci, CNSAS nu a putut efectua nicio verificare în arhive, acest demers fiind posibil doar după ce Parlamentul României a modificat legea de așa natură încât și guvernatorul BNR să poată fi cercetat de Consiliu.

Isărescu, vânat de Iohannis!

Mulți se întreabă dacă anunțul CNSAS nu are legătură cu o răzbunare din partea președintelui Klaus Iohannis.

Liderul de la Cotroceni este foc și pară pe Mugur Isărescu pe motiv că guvernatorul BNR a refuzat să gireze „mărețele realizări” ale Guvernului Orban în perioada pandemiei, luându-i șansa președintelui de a se împăuna într-o conferință de presă cu cifre bombastice și fraze atent meșteșugite despre cum oamenii aleși de el au salvat economia României.

Mai multe despre acest subiect a scris Cătălin Tache în articolul Isărescu, vânat de Iohannis, publicat pe 5 mai 2020 de Național.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version