AcasăNewsBombă la CNSAS! Mugur Isărescu a fost colaborator al Securității! Guvernatorul BNR,...

Bombă la CNSAS! Mugur Isărescu a fost colaborator al Securității! Guvernatorul BNR, vânat de Iohannis

Cât de bogat este Mugur Isărescu şi ce face cu cei 250.000 euro pe care îi câştigă, anual

Mugur Isărescu a colaborat cu Securitatea pe vremea dictatorului Nicolae Ceaușescu! Nu este un fake-news, e chiar bomba detonată de CNSAS, care de o săptămâna a aprobat nota ce-i conferă guvernatorului Băncii Naționale această calitate!

Conform procedurii interne, o dată stabilit de conducerea instituției că Muguru Isărescu a fost colaborator al Securității, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității va sesiza Curtea de Apel București. Instanța este chemată să confirme sau sa infirme (după caz) verdictul dat de Colegiul CNSAS.

Colegiul a aprobat Nota de Constatare și a dispus introducerea la Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București a acțiunii în constatare pentru stabilirea calității de colaborator al Securității, pentru următoarea categorie de persoane: – art. 3 lit. q (guvernatorul Băncii Naționale a României, președinte, vicepreședinte de bancă și membrii Consiliului de Administrație din sectorul bancar) – 1 persoana”.

Așadar, comunicatul dat de CNSAS după ședința din 8 iunie a Colegiului este clar și țintește fix persoana lui Mugur Isărescu.

Purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale a României, Daniel Suciu, a refuzat să comenteze verdictul CNSAS, afirmând pentru ziare.com că informația cu pricina nu este ceva care să vizeze instituția BNR, ci e vorba despre o chestiune personală a șefului său.

Până la momentul redactării acestei știri, nici Mugur Isărescu nu a oferit vreun comentariu pe marginea verdictului de colaborator pus de CNSAS.

Isărescu și pseudonimul „Manole”

Despre statutul de colaborator al Securității pe care îl are Mugur Isărescu s-a mai tot scris, dar acum este pentru prima oară când instituția abilitată să facă astfel de verificări pune un asemenea verdict.

În urmă cu trei ani, a apărut în spațiul public informația că Isărescu ar fi colaborat cu Securitatea sub numele de cod „Manole”. Totuși, atunci, CNSAS nu a putut efectua nicio verificare în arhive, acest demers fiind posibil doar după ce Parlamentul României a modificat legea de așa natură încât și guvernatorul BNR să poată fi cercetat de Consiliu.

Isărescu, vânat de Iohannis!

Mulți se întreabă dacă anunțul CNSAS nu are legătură cu o răzbunare din partea președintelui Klaus Iohannis.

Liderul de la Cotroceni este foc și pară pe Mugur Isărescu pe motiv că guvernatorul BNR a refuzat să gireze „mărețele realizări” ale Guvernului Orban în perioada pandemiei, luându-i șansa președintelui de a se împăuna într-o conferință de presă cu cifre bombastice și fraze atent meșteșugite despre cum oamenii aleși de el au salvat economia României.

Mai multe despre acest subiect a scris Cătălin Tache în articolul Isărescu, vânat de Iohannis, publicat pe 5 mai 2020 de Național.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
974 afisari

10 COMENTARII

  1. Nu prea intereseaza subiectul Manole deoarece azi stim ca securitatea a condus tara 30 de ani dar e foarte placuta senzatia ca dulapul sas nu mai poate respira aer la bnr.
    Poate gunoaiele de masoni vor intoarce armele macar la ora 23 59.

  2. Werner isi va rupe dintii in Isarescu. De 30 de ani nu l-a clintiti nimeni, si nici acum. S-ar putea ca anumite forte sa-l vrea pe Isarescu presedintele Romaniei. Deja se cauta un inlocuitor,se stie. Este ieftina gaselnita. Se va arata cit de important a fost pentru tara grupul din care a facut parte,de informatii externe.Indirect va fi laudat patriotismul lui Isarescu.

  3. s a mai dat prin prsa stirea .cert e ca acum doar pe la bnr nu era scandal si sa nu mearga lucrurile si daca iohh il vaneaza ar fi bine ca isarescu sa iasa din nou cu notitii despre marele catu unealta lui si sa l demoleze ca ne duce de rapa !!!!!! iesi la atac dl guv daca tot iti resusciteaza ei nulitatile trcutul!!!!

  4. Asta nu e știre
    Stirea suna asa :
    Isar nu e jidan si nu a colaborat ca turnator cu securitatea lui Bodnarenko alt jidan ce a condus Directia Securitatii Populare intre 1948-1963.Casatorit cu jidanca Grossman ce are are copii in Izraiel.

  5. Pantiuşa cum mai erea alintat debilu, membru marcant al Nkvd cu instruire in Transnistria, l-a impuscat in cap din apropriere pe numitul Patrascanu Lucretu membru marcant al Partidului Comunist roman in spatele curtii Jilava, pe motiv ca era prea nationalist. Sotia lui Patrascanu Lucretu o jidanca pe numele Schwamern ar fi turnat la directie populara ca a spus ca Basarabia, a fost, este si va fi romaneasca. La congresul de la Moscova, Patrascanu ar fi declarat la un dejun ca sunt regiuni romanesti care dupa razboi ar fi ramas ocupate asta a ajuns repede la urechile lungi ale lui Stalin care i-a distrus erectia cateva zile.

  6. Oricum ar fi Manole, a asigurat stabilitatea tarii, cei ce vor sa-l expuna oprobiului public n-au facut nimic pentru tara, doar pentru ei. Oricum Manole este cu 10 clase peste multi politicieni de Dambovita. Se cauta a-l lovi in dos, in loc a-l pupa in dos, specialitatea casei la Liberali.

  7. @ „Momente poetice” ale jurnaliștilor de la Național despre guvernatorul de la BNR, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger