AcasăNewsBombă de la șefii pandemiei: Pneumonia, raportată drept Covid

Bombă de la șefii pandemiei: Pneumonia, raportată drept Covid

Medicii, obligați să declare toți morții drept Covid

Protocoalele impuse medicilor pentru raportările Covid prevăd ca orice persoană decedată care a ieșit pozitiv la coronavirus să fie trecută pe lista morților Covid. O noutate absolută apărută în ultimele date oficiale ale deceselor Covid este apariția la cauza morții a pneumoniei.

Morții Covid nu mai mor de Covid, ci de pneumonie, potrivit ultimelor trei raportări oficiale publicate pe site-ul Ministerului Sănătății. Procedura de până acum era trecerea datelor testării, confirmării lși deceselor, alături de rubrica în care erau menționate celelalte boli de care sufereau cei morți. Mai nou, însă, la rubrica data decesului este trecută și cauza reală a decesului, în multe dintre cazuri apărând pneumonia. Astfel, o femeie de 83 de ani din Arad, confirmată în 25 aprilie cu Covid, a decedat în 5 mai din cauza pneumoniei și a insuficienței circulatorii acute. Aceasta avea, la comorbidități, complexe imune circulante, hipertensiune arterială, diabet tip 2, insuficiență renală și infarct miocardic acut cu 4 stenturi. Un bărbat de 72 ani, tot din Arad, a fost înregistrat ca mort Covid, cauza decesului fiind, oficial, pneumonia virală, iar o femeie de 83 ani, din același județ, care apare pe lista decese Covid, a avut drept cauze ale morții pneumonia și insuficiența respiratorie acută. Totodată, un bărbat de 59 ani, din județul Bacău, a fost internat în 2 mai și a decedat în 3 mai, cauzele morții fiind pneumonie acută și sepsis cu punct de plecare pulmonar. Ulterior, în data de 4 mai, când a fost confirmat pozitiv la Covid, a fost declarat mort Covid, acesta având și comorbidități extrem de grave: bronhopneumopatie obstructivă cronică neglijată, hipertensiune arterială, fibrilație permanentă cu cardiostimulator, diabet zaharat tip II și obezitate morbidă. În raportările deceselor Covid a intrat și o femeie de 49 ani, din Arad, care a murit, de fapt, din cauza bronhopneumoniei, acesta având și hipertensiune arterială, obezitate și diabet zaharat tip II insulino-dependent.

Protocoale dubioase

Protocoalele venite de la șefii pandemiei din România îi obligă pe medici să treacă pe lista celor uciși de coronavirus pe toți cei confirmați cu Covid, fapt care nu are legătură cu cauza reală a morții. ”În protocol este scris că, dacă testul a ieșit pozitiv, trebuie trecut deces de Covid, indiferent de cauza morții. Mulți dintre cei care au murit au avut patologii asociate grave, erau pe ultima sută de metri. Orice pneumonie pe care o fac la vârste de peste 80 de ani poate fi mortală, având în vedere tarele asociate și imunitatea foarte scăzută a acestor persoane. În ce privește raportările Covid, indiferent de cauza morții, am înțeles că au un rol epidemiologic, să iei măsuri de genul sacului de plastic, ca să împiedici răspândirea virusului. Dar să ajungi să spui că au fost omorâți de Covid este o mare exagerare. Teoretic, toți putem fi infectați cu Covid, s-au făcut 200.000 de teste, cu mai puțin de jumătate oameni testați. Iar din cei 14.000 de români infectați, bolnavi sunt 10%, iar grav bolnavi vreo 250, și aici vorbim de cei internați la ATI. Restul, marea parte, sunt asimptomatici și un număr redus cu simptomatologii ușoare, care se tratează cu paracetamol. Despre asta este vorba. Și de aici se impune obligativitatea purtării măștilor, care nu are niciun efect, măștile textile fiind absolut ineficiente. Pe mine asta mă doare, că, în loc să evolueze, oamenii involuează. Totul este o mascaradă. Și-au bătut joc de noi și noi am acceptat. Mie îmi este rușine că am acceptat treaba asta”, ne-a declarat prof.dr.Ioan Cordoș, şeful secţiei de chirurgie toracică de la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, din București.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
4.042 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger