AcasăNewsBomba de la CCR! Amnistia faptelor de corupţie nu poate fi interzisă

Bomba de la CCR! Amnistia faptelor de corupţie nu poate fi interzisă

Constituția, respectată la CCR

CCR a decis că amnistia și grațierea faptelor de corupție nu poate fi interzisă.  Prin urmare, Constituția nu se poate modifica așa cum vor unii sau alții. Punct!   Hotărârea CCR va fi publicată în Monitorul Oficial, după care va deveni obligatorie.

Constituția respectată la CCR

Totul a pornit de la una din întrebările de la referendumul din 26 mai, „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?” Orice persoană care ar fi citit, fie și pe rețelele de socializare, câteva legi, ar fi înțeles că proiectele depuse de putere și opoziție ar fi transformat Costituția într-un ”instrument”. Astfel că, judecătorii CCR s-au pronunțat pe cele două proiecte. Una dintre prevederi spune că persoanele condamnate la închisoare nu au voie să dețină funcții publice. Așa că, pe 1 iulie, partidele parlamentare de opoziţie au depus la Parlament proiectul de modificare a Constituţiei. Într-o alocuțiune, atunci, liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a explicat că propunerile de revizuire a Constituţiei sunt în acord cu Pactul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României, iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis . Tot la începutul lunii iulie, PSD şi ALDE au depus la Camera Deputaţilor un proiect pentru revizuirea Constituţiei, care prevede interdicţia de a deţine funcţii publice pentru persoanele condamnate la închisoare. O altă modificare propusă viza interdicţia preşedintelui României de a acorda graţiere pentru infracţiuni de corupţie.

author avatar
Ramona Feraru
142 afisari

1 COMENTARIU

  1. @Ăștia au validat referendumul și cu întrebările formulate, sau or fi votat doar că a fost referendum,? Opinați că CCR a stabilit că referendumul a fost organizat în mod constituțional însă rezultatul a fost neconstituțional, chestiune pentru care au formulat decizii în mod separat, ? Atunci ce au validat, judecătorii de la CCR, ? Rezultatul referendumului sau organizarea referendumului, ? Au validat un rezultat neconstituțional la CCR, al referendumului, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger