AcasăNewsBombă! Apare lista beneficiarilor de contracte fără licitație

Bombă! Apare lista beneficiarilor de contracte fără licitație

Codrin Ștefănescu bagă mortul în casa liberalilor

Reprezentanții PSD au anunțat că, în câteva zile, vor veni cu o listă a firmelor care au beneficiat de achizițiile directe făcute în perioada stării de urgență. Aceștia spun că s-au cheltuit sume uriașe cu dedicație pentru clientela de partid.

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, ne spune că pregătește deja o listă pe care o va face publică și în care vor fi trecute firmele liberalilor beneficiare ale achizițiilor directe și contractele acestora. ”În câteva zile, voi veni cu o listă pe care am primit-o de la colegii noștri din PSD, cu firmele liberalilor care au beneficiat de achizițiile directe cu echipamente medicale în perioada stării de urgență și cu contracte și cu tot. Cele mai mari afaceri s-au făcut la Suceava, la Flutur, la Piatra Neamț, unde Ministerul Sănătății i-a luat spitalul Consiliului Județean, la Vrancea, unde a fost schimbată toată conducerea spitalului județean și au fost puși toți nepoții și rudele lui Grindă, la Constanța, unde au fost rechiziționate circa 19 hoteluri pentru așa-zișii carantinați. Aia cu firma de la Giurgiu este vântișor de primăvară față de ceea ce se întâmplă în teritoriu. Pesediștii din teritoriu sunt disperați, pentru că ei chiar s-au bătut cu toată mafia asta pedelisto-penelistă. Și asta, cu prelungirea stării de alertă, mi-au spus surse din Guvernul PNL că a avut loc chiar o discuție la o masă făcută în Modrogan, în care urlau unii la alții pentru că se așteptau să câștige mult mai mult, că sunt sub barem și că dacă vor campanie, cu ce să o finanțeze. Mult mai mult, zic eu, însemnând miliarde de euro, pentru că au câștigat până acum sute de milioane de euro. Este horor ce se întâmplă”, ne-a declarat Codrin Ștefănescu.

Achiziții pe întuneric

Mihai Fifor vrea să dezvăluie cum s-au cheltuit banii

Senatorii și președinții de consilii județene vor să facă lumină în cazul achizițiilor directe făcute ”pe întuneric” de liberali, fiind deciși să meargă chiar în instanță. ”În Arad a fost jaf ca în codru. Acum am cerut și Primăriei și Consiliului Județean să precizeze toată suma cheltuită, firmele cu care s-a lucrat și procedura de achiziții. Încă nu au răspuns, dar mai au 7 zile. Dacă nu răspund, mă duc în instanță. Le-am cerut date privind toate sumele din donații, pentru că la Arad s-a făcut o șmecherie foarte interesantă, după ce s-a declarat starea de urgență, s-a creat Rețeaua Solidarității, o asociere de ONG-uri, în care intra și Consiliul Județean. Am cerut să văd cu câți bani a intrat Consiliul Județean și unde s-au dus toate donațiile alea, pentru că au fost milioane de lei. Vreau să văd unde s-au dus cele 37 milioane de lei alocate din bugetul Consiliului Județean către spital, câți bani s-au dat din donații, că sunt sume foarte mari și prin ce firme s-au achiziționat echipamentele și aparatura”, ne-a precizat senatorul Mihai Fifor.

S-au folosit de starea de urgență

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, susține că ”s-au făcut achiziții directe cu firmele liberalilor, folosindu-se de starea de urgență”. ”De aceea au și luat spitalele la Ministerul Sănătății, să poată să facă chestiunea asta. Consiliile județene au fost lăsate fără niciun fel de putere de decizie și fără niciun ajutor. Eu, de la Consiliul Județean Neamț, am alocat 35 de milioane de lei pentru Covid, în timp ce Guvernul nu a făcut nimic, nu a reușit să cumpere nici măcar 20 de ventilatoare. Noi am dat bani la spital și conducerile spitalelor, care au fost schimbate în unele județe și puși oameni de casă ai liberalilor, au cheltuit banii cum au știut ei, fără să dea nicio explicație, nimic. La mine, la Neamț, au pus director economic la spital pe cineva de la o societate din București, au adus conduceri interimare numite de liberali care au făcut achiziții cu firmele lor. Au cheltuit banii consiliilor județene cu firmele lor de casă. O să vedeți, după controalele Curții de Conturi, firme care au aprovizionat spitale și care nu aveau nicio legătură cu domeniul medical, se vede din avion că a fost o afacere de partid”, a afirmat Ionel Arsene.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.481 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger