AcasăNewsBolnavii de cancer au castigat o batalie importanta in instanta, in lupta...

Bolnavii de cancer au castigat o batalie importanta in instanta, in lupta cu statul

Atât cei doi frați, cât și agresorul au ajuns la spital, dupa episodul violent

Sapte pacienti bolnavi de cancer lupta cu boala, dar si cu statul. Oamenii au cerut in instanta dreptul de a primi, de la stat, o serie de medicamente moderne, care sa le mareasca sansele sa invinga cumplita suferinta.

Iar magistratii le-au dat castig de cauza. Mai exact, Curtea de Apel a decis, miercuri, ca statul, respectiv Ministerul Sanatatii, sa plateasca integral tratamentul pentru cei sapte. Este vorba de terapii moderne, care le sunt imperios necesare acestor bolnavi si care nu figureaza pe lista medicamentelor decontate de stat, insa sunt cu mult mai eficiente ca respectivele din categoria celor subventionate. Decizia Curtii nu este, insa, definitiva, putand fi contestata la Instanta Suprema.

Pacientii se plang ca lista acestor medicamente decontate de stat nu a mai fost actualizata de sase ani, iar preturile extrem de mari ale acestor metode terapeutice moderne ii impiedica sa gaseasca posibilitati financiare proprii pentru a si le procura si a le utiliza in tratamentul impotriva cancerului.

Sursa foto: doctor-vet.ro

author avatar
Cristina Stefan
212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger