AcasăNewsBolile care ne lasa fara permis de conducere

Bolile care ne lasa fara permis de conducere

Medicamentele luate pentru diverse boli pot induce somnul la volan

Afectiunile cardiovasculare grave, tulburarile neurologice care afecteaza sistemul nervos sau bolile mintale sunt cateva dintre afectiunile care va pot lasa fara permis de conducere.

Medicamentele luate pentru diverse boli pot induce somnul la volan

Iata care sunt afectiunile incompatibile cu calitatea de conducator auto:

1) Probleme cu vederea

Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 1162/2010 stabileste ca permisele de conducere nu pot fi obtinute sau reinnoite de catre persoanele care au probleme cu acuitatea vizuala sau campul vizual si nici de cele care au o capacitate vizuala scazuta in conditii de luminozitate redusa. Potrivit AvocatNet, nu au dreptul sa conduca nici cei care prezinta probleme in ceea ce priveste sensibilitatea la contraste sau care sufera de diplopie (tulburare a vederii care consta in perceperea dubla a imaginii unui obiect).

2) Handicap locomotor

Potrivit legislatiei, permisele de conducere nu sunt eliberate sau reinnoite pentru candidatii ori conducatorii auto care prezinta afectiuni sau disfunctionalitati ale aparatului locomotor, care fac periculoasa conducerea unui autovehicul.

3) Afectiuni cardiovasculare

Permisul de categoria B nu poate fi obtinut sau reinnoit de catre persoanele care prezinta tulburari grave ale ritmului cardiac ori angina pectorala de repaus.  Cei care poarta stimulator cardiac, precum si cei cu antecedente de infarct miocardic pot avea permis numai cu avizul medicului, cu conditia de a efectua verificari medicale periodice.

4) Diabetul zaharat

Potrivit legii, nu se emit si nu se reinnoiesc permise de conducere pentru solicitantii sau conducatorii auto cu episoade repetate de hipoglicemie acuta si/sau care nu sunt deplin constienti de implicatiile acesteia.

5) Afectiuni neurologice

Permisele de conducere nu sunt eliberate sau reinnoite nici candidatilor ori conducatorilor auto care prezinta afectiuni neurologice grave, cum ar fi epilepsia.

6) Tulburari mintale

Permisele de conducere nu sunt eliberate sau reinnoite in cazurile candidatilor ori conducatorilor auto care prezinta tulburari mintale grave, congenitale sau dobandite ca urmare a unor afectiuni, traume ori interventii neurochirurgicale.

Atentie!  Pe timpul deplasarii cu masina, conducatorii auto trebuie sa evite folosirea urmatoarelor medicamente: sibutramina, amfepramona, disulfiram (antalcool), medicamente impotriva ametelii sau a tusei ori contra racelii sau gripei.  Acestea pot provoca somnolenta si pot duce la producerea de accidente grave.

author avatar
Arpad Dobre
626 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger