AcasăNewsBoldea a ramas fara imunitatea de parlamentar cu ajutorul USL

Boldea a ramas fara imunitatea de parlamentar cu ajutorul USL

Camera Deputatilor a aprobat, marti, prin vot secret, cererea de perchezitie domiciliara, retinere si arestare a deputatului Mihail Boldea.

Au fost inregistrate 147 de voturi „pentru”, 17 voturi „impotriva”, iar patru voturi au fost anulate. La vot au participat, pentru asigurarea cvorumului, si cativa deputati ai opozitiei. Cererea ministrului Justitiei privind ridicarea imunitatii parlamentare a deputatul Mihail Boldea a fost votata, marti, in plenul Camerei Deputatilor, pentru adoptarea acesteia fiind necesare voturile a jumatate plus unul din numarul parlamentarilor prezenti.

USL a asigurat cvorumul la sedinta plenului Camerei in care s-a votat cazul Boldea, fiind prezenti trei deputati ai Uniunii, a declarat, marti, la Parlament, presedintele PSD, Victor Ponta. El a precizat ca in sala de plen sunt prezenti 161 de reprezentanti ai puterii, si ar trebui sa fie 164. Asfel, Ponta a spus ca se afla la partid cand a inceput sedinta plenului si a fost sunt de catre liderii de grup ai PSD si PNL, Mircea Dusa si Calin Popescu Tariceanu, care i-au spus ca puterea nu are destui parlamentari in plen pentru cvorum.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galati au solicitat procurorului general al Romaniei, Codruta Kovesi, sa faca demersurile necesare pentru obtinerea avizului in vederea formularii cererii de perchezitie domiciliara, retinere si arestare a deputatului Mihail Boldea.

author avatar
Ciprian Purice
100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger