AcasăNewsBogdane, te-ai dilit?

Bogdane, te-ai dilit?

Patriotul national a lansat campania de primavara a anticomunismului de bordura

„Jurnalistul nu e cel ce intreaba, ci cel ce are dreptul sacru de a intreba – de a intreba pe oricine despre orice”. Am copiat un comentariu de pe o retea de socializare. Autorul se refera la Malin Bot. Ma rog, e treaba lui. Trudind in presa din martie ’90, uite cum imi vine si mie sa ma consider jurnalist si sa-l intreb pe Rares Bogdan: ba, te-ai dilit? Ca esti oricine nu e vina mea, ci a aluia care a strecurat soparla in comentariu. Am vazut cea mai frumoasa emisiune a ta, Bogdane. Asta zic si eu lectie de istorie si patriotism! Mi-au plans si sosetele de emotie.

Patriotul national a lansat campania de primavara a anticomunismului de bordura

Astept, acum, ca Centrul multidisciplinar de cercetare a efectelor prostiei sa-ti premieze capodopera. Prieteneste te intreb, caci tu stii foarte bine cat de profund este respectul meu pentru tine, te-ai dilit? Stiu ca am mai spus-o, dar simt nevoia unei garantii ca intelegi. Te-ai dilit?

Cand baba o da soldatului

Stiu ca Decebal nu a putut pleca de la Deva, din fata Casei de cultura. Era intepenit pe cal si cam sus, pe soclu. Stefan cel Mare, nici el nu a putut veni la emisiune, era plecat dupa o muiere. Horea a ramas sa sprijine gorunul si Matei Corvin avea treaba cu Kelemen Hunor sa-i explice ca nu e corect „O brad frumos”, ci „Un brad frumos”. Restul de eroi nationali, mai mari sau mai mici, na, si ei, ca oamenii, dupa Paste. Se uitau la filme porno, recreative, satui s-o frece fara finalizare la Jocuri de putere. Ca sunt cateva sute de amarasteni care seara de seara casca ochii la tine, asta nu e auditoriu. Sunt doar niste cetateni care raman cu erectia patriotarda in vant pana cand baba o da soldatului. Spune-le macar ca e vorba de Corneliu Baba si tabloul Oda soldatului. Mi-a placut, spuneam, emisiunea ta. In draci mi-a placut! Doamne, cum ti-a dat tie prin cap sa aduci eroii de la Piata Victoriei in platou si sa-i promovezi. Pe la Matache n-ai gasit din astia? Si nici la Obor nu bagase? A, sa nu uit. Chiar te-ai dilit?

Anticomunistul Malin Bot

L-am vazut pe Malin Bot, un nume care ma inspira rau de tot. Nu spun la ce. A fost eroul serii. Au mai fost si altii. Nu le-am retinut numele si nu ma intereseaza, pentru ca nu pot face calambururi cu ele. Cum ii mai laudai tu, Bogdane, ca lupta cu mainile goale impotriva dictaturii PSD. Adica fac ce? Cu cata mandrie patriotica ai spus tu ca Bot este un demn urmas al luptatorilor anticomunisti. Al tuturor sau numai o parte din ei? O fi din neam cu Arnautoiu? Cu Ion Gavrila Ogoranu? Cu Gogu Puiu? Cu Leon Susman? Bogdane, doar din dragoste iti zic ca te-ai dilit. Daca era sa te urasc, te intrebam daca ai fugit din spital cu perfuziile infipte in cap si cu aparatul de electrosocuri inca lucrand pe creierasul tau. Nu mai spun ca e o profanare abjecta a istoriei nationale, un viol cu chiuituri la memoria adevaratilor luptatorilor anticomunisti. Stiu ca ai curajul sa bravezi in fata camerelor, dar mai stiu si ca nu te tin fuduliile sa intrebi doctorii ce inseamna cand te crezi salvatorul natiunii. Sau Avram Iancu. Sau daca ti se pot face perfuzii cu  Churchill, hibridizat cu Burebista. Macar ai curajul sa-mi spui unde e corect sa introduc urarea „Hai sictir”!

Patriotismul din caldare

Stiu ca nu iti vine sa crezi, dar, exact cand semnai petitia impotriva lui Dragnea, la mine in cartier s-a auzit, de la balcon, o vorba ce arata intelepciunea milenara a romanilor. Cu folclor de mama greu de tot, cu anafura, cu morti, ceva cu gati si amigdale, cu cristelnita si grijanie. Si cu parastas la final. Cred ca tie iti era adresata, ca Dragnea nu vine pe la noi pe strada. E adevarat ca nu vei semna niciodata o petitie pentru afisarea patratelului rosu la emisiunile tale, dar si mai adevarat este ca nu ma pot abtine sa te intreb din nou: te-ai dilit? Sau sunt doar simptomele inerente ale unui sindrom de patriotism necenzurat de bunul-simt? Unul facut pe genunchi, ca sa tii emisiunea oricum si sa halesti banii pe publicitate. Un patriotism care pluteste ca un proverb romanesc intr-o caldare.

author avatar
Valentin Boeru
2.760 afisari

1 COMENTARIU

  1. De parca n-ai sti, deja, ce fac astia toti, Institutul ala pentru cinstire si memorii (sau, erau doua?!), CNSAS-ul, hastaariotii si reprezentantii lor useristi in parlament, raresbogdanul cu gusa mare si toti acesti „revoltati” pe un sistem cu tate multe de la care se alapteaza periodic, sa mimam si noi democratia oengista, cu bani de la stat?! Noi, spre deosebire de tarile ca niste tari cu popoare ca niste popoare, trebuie sa trecem de la dictatura comunista la teroarea capitalista prin uitare, ba chiar prin aneantizare a trecutului real. Sa uitam, deci, adevaratii martiri, sfintii inchisorilor, dizidentii politici chinuiti, sau morti in inchisori, victime ale unui sistem criminal, de prea multe ori reprezentat de tatii si bunicii „revoltatilor” de azi si de „justitia reformata” a „statului vertical si protectiv”. Si pentru ca toate crimele staliniste sa se uite, ca o „condamnare a comunismului” sa se faca numai pe alocuri, pe unde ocoleste partile esentiale, alea patronate de rudele staliniste, adevaratele victime trebuie sa dispara si sa fie inlocuite de „inventati”, la care se inchina alti „inchipuiti”, pana ce poporul iertator uita…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger